När du pratar med mig kollar du mig i ögonen…

Svenske regissören läxade upp den divige Denzel Washington

Foto: Unimedia/Scanpix
TYDLIG CHEF Superstjärnan Denzel Washington fick snabbt veta att det var regissören Daniel Espinosa som bestämde vid inspelningen av ”Safe house”.
FILM

Under inspelningen av ”Safe house” satte Daniel Espinosa storstjärnan Denzel Washington på plats.

Nu hyllas regissören av vännen Joel Kinnaman.

– Det var så tydligt vem som var kapten på skutan, säger han i en intervju med tidningen Café.

Joel Kinnaman, 32, och Daniel Espinosa, 35, jobbade med varandra för första gången under filmatiseringen av ”Snabba cash”.

Båda två blev snabbt goda vänner och inför Espinosas stora Hollywooddebut med ”Safe house” hade Kinna­man en av rollerna.

Tydlig kapten

– När jag kom till inspelningen hade de filmat i fem månader. Och det var så tydligt vem som var kapten på skutan. Daniel behövde inte ens höja rösten, säger Joel Kinnaman i en intervju med Café.

Annat var det i tidigt manusskede. Kinnaman berättar att han fick höra hur Espinosa bitit i åt skådespelaren Denzel Washington, 57.

– Denzel gillade inte någon scen och satt och mumlade om det, utan att ha ögonkontakt. Daniel sa efter ett tag ”när du pratar med mig kollar du mig i ögonen”, säger Kinnaman och fortsätter:

– Denzel svarade ”jag lyssnar inte med ögonen”. Alla i teamet började väl fundera på vad de skulle göra i stället när filmen lades ner... Men sedan skrattade Denzel och sa ”okej, okej”. Därefter var Denzel på Daniels lag resten av filmen.

’En mästare’

För Kinnaman själv var det speciellt att spela mot Washington, även om det bara var för en scen.

– Allt jag kunde tänka på i det ögonblicket var bara ”wow, här kommer en mästare”, säger han.

FAKTA

Joel Kinnaman

Ålder: 32. Bor: Har kvar lägenheten i Stockholm, men funderar på att köpa en i New York för att ha som bas. Yrke: Skådespelare. Aktuell med: ”Snabba cash 2” som har premiär i augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM