Döda tv-stjärnan Emmy-hyllades

1 av 3
Kathryn Joosten spelade Karen McCluskey i ”Desperate Housewives”.
FILM

17 nomineringar var.

”Mad men” och ”American horror story” dominerade årets Emmy-nomineringar.

Samtidigt hyllades ”Desperate Housewives” Kathryn Joosten som dog i cancer tidigare i år.

Den döda ”Desperate Housewives”-skådespelerskan Kathryn Joosten, 72 hyllades postumt när nomineringarna till årets Emmy Awards tillkännagavs i dag.

Hon nominerades till priset för bästa kvinnliga biroll i komediserie tillsammans med bland andra ”Modern family”-skådisarna Julie Bowen (Claire Dunphy) och Sofia Vergara (Gloria Delgado-Pritchett).

Joosten förlorade i juni kampen mot cancern, precis som sin rollfigur Karen McCluskey när ”Desperate Housewives” lades ned i våras efter åtta säsonger. Joosten har tidigare förärats två Emmystatyetter 2005 och 2008.

Mycket ”Mad men”

Annars handlade det framför allt om dramaserierna "Mad men" och "American horror story'' när nomineringarna till det prestigefyllda tv-priset  De två serierna fick 17 nomineringar vardera, en mer än "Downton Abbey" och den historiska västernminiserien ''Hatfields and McCoys'' som landade på 16 nomineringar var.

"Mad Men" har kammat hem priset för bästa dramaserie fyra år i rad. Om serien, som handlar om livet på och kring en reklambyrå i 60-talets New York, vinner även i år slår den rekord i sin kategori. Just nu delar den rekordet med "Lagens änglar", "Spanarna på Hill Street" och "Vita huset", som alla har fyra segrar i kategorin bästa dramaserie.

Komikern leder galan

"Homeland", med Claire Danes i huvudrollen som CIA-agent, blev den nya serie som fick flest nomineringar, bland annat för bästa drama, bästa skådespelerska (Claire Danes) och bästa skådespelare (Damian Lewis).

Den 64:e Emmygalan går av stapeln den 23 september och leds av komikern och programledaren Jimmy Kimmel.

Här kan du se alla Emmy-nomineringar

ARTIKELN HANDLAR OM