Gynnings skådespelardebut premiärvisas på Venedigs filmfestival

”Blondie” en av tolv utvalda filmer: En ära

1 av 9 | Foto: LINDA WASSBERG
”Blondie” av Jesper Ganslandt visas i Venedig i sektionen Venice Days.
FILM

Redan innan den haft premiär hyllas Jesper Ganslandts ”Blondie” av filmvärlden.

Filmen är utvald att premiärvisas på Venedigs filmfestival.

– Det är en ära, säger Ganslandt.

Jesper Ganslandts tredje långfilm, ”Blondie”, får världspremiär under den 69:e filmfestivalen i Venedig, som drar igång den 29 augusti.

– Det är en ära att få återvända till Venedig och Venice Days för premiären av min nya film, säger Jesper Ganslandt i ett pressmeddelande.

”Som att komma med en fyrverkeripjäs”

”Blondie” är en av tolv filmer som valts ut för premiärvisning under Venice Days där lovande och nyskapande regissörers verk visas.

Ganslandts två tidigare filmer ”Farväl Falkenberg” och ”Apan” fick också premiär under den italienska festivalen.

– De två tidigare gångerna har jag känt lite som om man serverade alla en helt ny maträtt: ”Jaha, hur tycker ni det smakar då?”. Den här gången med ”Blondie” är det mer som att komma med en fyrverkeripjäs. Det är bara att tända på och kolla på spektaklet! säger Jesper Ganslandt.

Gynnings filmdebut

I ”Blondie”, som beskrivs som en ”varm och humoristisk film om glädjen och svårigheten att leva i en familj”, gör Carolina Gynning sin skådespelardebut.

Ifjol berättade Gynning, som är nybliven mamma till lilla Alicia, om hur hon kände för skådespeleriet.

– Första veckan hade jag ingen koll alls. Jag var nog rätt bra då för jag brydde mig inte. Nu börjar jag bry mig om detaljer och är mer vaksam med vad jag gör. Jag får regi av Jesper och ändrar mig och gör vad han säger.

I filmen får mångsysslerskan sällskap av Helena af Sandeberg, Alexandra Dahlström och Marie Göranzon i de andra huvudrollerna.

”Blondie” har Sverigepremiär den 23 november.