Stjärnan försvarar Star Wars fluffiga ewoker

Warwick Davis: ”Vi sparkade rumpa”

1 av 4 | Foto: LUCASFILM
Warwick Davis som ewok i ”Jedins återkomst”.
FILM

Nu går en av de mer kända ewok-skådespelarna i Star Wars ut och försvarar filmernas fluffiga karaktärer.

– Vi sparkade rumpa och hjälpte rebellerna att besegra imperiet. Utan oss, vad skulle ha hänt? säger Warwick Davis.

Skådespelaren Warwick Davis, 42, är bland annat känd för rollen som den fluffiga ewoken Wicket Wysrti Warrick i filmen ”Jedins återkomst” från 1983.

Efter att det blivit klart att Disney ska göra ytterligare tre Star Wars-filmer har Warwick nu gått in och försvarat ewokerna mot kritiker av de fiktiva karaktärerna, rapporterar entertainmentwise.com.

”Vi sparkade rumpa”

Warwick menar att de flesta inte förstår sig på ewokerna, vilket gör det svårt att uppskatta dem.

– Det finns Star Wars-fans som inte uppskattar ewokerna för vad de var. Men vi sparkade rumpa och hjälpte rebellerna att besegra imperiet. Utan oss, vad skulle ha hänt? säger han till The Metro.

”Glada att se mig”

Enligt Warwick är de fluffiga karaktärerna mer än bara en ursäkt för att sälja produkter.

– Vissa människor ser ewokerna som en ursäkt att sälja produkter, att de var ”för söta” och så vidare. Det är en avvikande åsikt inom Star Wars-gemenskapen. När jag går till events är alla vanligtvis glada att se mig, säger han och fortsätter:

– Det är den sortens människor som ser fram emot att spela Star Wars videospel där du kan vara en stormtrooper och döda ewoker. De vet vilka de är.

Med i ”An Idiot Abroad”

Det är fortfarande oklart om ewokerna kommer medverka i de kommande Star Wars-filmerna. Klart är dock att Warwick Davis ska medverka i den tredje säsongen av ”An Idiot Abroad” tillsammans med Karl Pilkington och Ricky Gervais.