Slagsmål om Rudberg i Hollywood

Nu blir Denise Rudbergs böcker film i USA

1 av 3
Denis Rudberg är attraktiv i USA. Lotta Fernvall
FILM

Denise Rudberg jagas av Hollywood.

Två filmbolag slåss om att få göra film av hennes deckarböcker.

– Det är en dröm som saknar motstycke, säger Denise Rudberg till Nöjesbladet.

Det var sent på kvällen när Hollywood ringde.

Denise Rudberg, 41, fick ett erbjudande hon drömt om: ett filmbolag ville köpa rättigheterna till hennes ”Elegant crime”-romaner, en genre hon själv skapat.

– Jag blev verkligen tagen på sängen. Det är en dröm som saknar motstycke. För mig känns det också som att det är en cirkel som är på väg att slutas. För mig började allt i USA. Jag skrev min första roman för hand på en bänk i Central Park, säger hon.

Filmbolagen budar

En kort tid efter samtalet hörde ett ytterligare bolag av sig. Nu pågår en budgivning om vilket filmbolag som får rättigheterna till romanerna.

– Jag får inte säga vilka bolag det handlar om. Och jag vet inte heller vart det lutar. Jag håller fortfarande på att göra lite eftersökningar om vilket alternativ som kan vara det bästa, säger hon.

Intresset från Hollywood kom av att romanerna släpps via internetjätten Amazons bokförlag på hela den engelskspråkiga marknaden. I höst släpps översättningen av den första boken ”Ett litet snedsprång”.

Lena Olin är Denise Rudbergs drömskådespelare för rollen som åklagarsekreteraren Marianne Jidhoff.

– Hon skulle vara som klippt och skuren. Precis som min romanfigur är hon en skön kvinna som är elegant samtidigt som hon är sexig. Lena Olin har precis det språket i sin gestaltning, säger hon.

Det här är Denise

Dollar-dragkamp Sent på kvällen fick Denise Rudberg det första samtalet från USA. Nu vill två filmbolag i Hollywood köpa rätten till hennes böcker. ”Det är en dröm för mig”, säger den svenska deckardrottningen.

Namn: Denise Rudberg. Ålder: 41 år. Bostad: Lägenhet i Stockholm. Yrke: Författare. Familj: Barnen Calle, 11, och Loppsan, 9. Karriär: Debuterade år 2000 med ”Väninnan”. Sadlade om från chick-lit till att skriva deckare som utspelar sig i exklusiva miljöer. Hon har skrivit två böcker i genren ”Elegant crime” och en tredje är på gång. Deckarromanerna har sålt i 250 000 exemplar. Aktuell: Förhandlar med två filmbolag i Hollywood som vill förvandla deckarromanerna till filmer.