Kinnaman redo för ny roll – som Neesons son

Svensken i slutförhandling för thriller med filmstjärnan

1 av 8
HET I HOLLYWOODFrån ”Robocop” till gangsterson. Joel Kinnaman har ett nytt Hollywoodprojekt på gång – den här gången mot filmstjärnan Liam Neeson.
FILM

Joel Kinnaman kan bli Liam Neesons son.

På bio.

Den svenske ”Snabba cash”-stjärnan ligger i slutförhandlingar för en roll mot filmstjärnan i kriminal­thrillern ”All nighter”.

Liam Neeson.

Det uppger branschtidningen Hollywood Reporter som skriver att Jaume Collet-Serra ska regissera. Han har tidigare gjort filmen ”Un­known” med just Neeson.

Handlingen i Warner Bros nya projekt kretsar kring en äldre torped som för att skydda sin familj och sin son – som han har tappat kontakten med – tvingas ta sig an sin brutala före detta boss.

Ny ”The killing”-säsong

Kinnaman avslutade nyligen en nyinspelning av ”Robocop”.

För den 33-årige svensken torde kriminalthrillern innebära att han klättrar ännu ett steg på Hollywoods karriärstege. Neeson, 60, räknas efter den överraskande framgången med ”Taken” och ”Taken 2”, till en av Hollywoods hetaste actionstjärnor.

Men innan Kinnaman får spela irländarens son ska den kommande säsongen av ”The killing” klaras av. I söndags återvände han och motspelerskan Mireille Enos till serien som en period i fjol var nerlagd innan den togs till nåder igen.

Vill ha fortsättning

– Vi har investerat mycket i de rollfigurerna och vill se hur de fortsätter sin bana. Det känns som om Linden och Holder bara har kommit igång, sa Kinnaman i en intervju nyligen.