Tjuvtitta på Hobbit: Smaugs ödemark

Superexklusiv tävling - se scener ur nya filmen - chatta med regisören

1 av 7
Hobbit: Smaugs ödemark
FILM

Nu fortsätter resan med Bilbo och de andra. I december är det biopremiär för "Hobbit: Smaugs ödemark". Men redan på söndag den 24 mars klockan 20:00 visar Peter Jackson upp scener ur nya filmen. Från Nya Zeeland ut på nätet. Aftonbladet ger dig chansen att exklusivt chatta med regissören och se de första rörliga bilderna.

Du kan även vinna första delen i Hobbit-trilogin

När Bilbo och dvärgarna vandrar vidare stöter de snart ihop med Beorn, Mikael Persbrandts rollfigur. Vad kan vi vänta oss?
- Historien har definitivt mycket Beorn i den andra och tredje filmen. Mikael är en fantastisk skådespelare, helt underbar. Vi kommer att ta honom tillbaka hit för vi ska spela in fler scener till den tredje filmen. Han är så bra. Beorn är den sortens karaktär man vill skriva mer material till, säger Peter Jackson.
"Hobbit": En oväntad resa" släpps snart på dvd och Blu-Ray. I USA på tisdag den 19 mars, I Sverige den 8 april. När "Hobbit" skulle delas i två filmer låg scenerna med Beorn i första filmen. Men när den delades i tre flyttades de till början av andra filmen. Dessutom är Beorn mycket viktig i finalen av berättelsen. Den som är med hela tiden är Bilbo.
Hur bidrog Martin Freeman till Midgård?
- Martin är den perfekte hobbiten, säger Peter Jackson. Han, och jag, har mycket gemensamt med hobbitar. Han är också en superb skådespelare. Det svåra med Bilbo är att man måste balansera känsligt mellan komik och allvar. Martin gör det väldigt bra.

Boken är mer en barnbok än ”Sagan om ringen”? - Jag gjorde inte den som en barnfilm. Jag ville vara samma filmmakare som på ”Sagan om ringen”. Återvända till Midgård, men berätta en annan historia. I Howard Shores filmmusik hör jag en del ekon av skandinavisk folkmusik. Eller?- Vi drar åt det hållet ibland. Vad vi ville göra med musiken, både i ”Sagan om ringen” och ”Hobbit” är att påminna om olika kulturer. Vi ville inte göra fantasymusik. Jag vet att Howard, som kan mycket om instrument och musik från hela världen, älskar att antyda saker som låter bekanta men är nya.

GÅ TILL TÄVLINGEN HÄR

SURFAR DU VIA MOBILEN GÅR DU TILL TÄVLINGEN HÄR
 

FAKTA

TÄVLINGSREGLER

Svara på tre frågor och du kan få en exklusiv kod som ger dig rätt att vid ett specifikt klockslag nu på söndag logga in på en sajt och se scener ut Hobbit: Smaugs ödemark. Scenerna presenteras av regissören själv och som du även kan chatta med. Tävlingen pågår till den 22 mars kl 12:00.

Priser:
 1:a - 30: e pris Förhandsvisning av scener ur Hobbit: Smaugs ödemark söndagen den 24 mars kl 20:00
31:a - 36:e pris Första delen ur Hobbit-trilogin, Hobbit: en oväntad resa på DVD (release 8 april)
 

ARTIKELN HANDLAR OM