Han blir den amerikanske Bäckström – GW nöjd

”Han kan spela en riktig skitstövel”

1 av 5 | Foto: ALL OVER PRESS
Rainn Wilson är mest känd från amerikanska ”The Office”.
FILM

"The office"-stjärnan Rainn Wilson får rollen som Leif GW Perssons polis Evert Bäckström i den amerikanska tv-serien "Backstrom"

– Han kan spela en riktig skitstövel, säger Leif GW Persson.

Rainn Wilson från humorserien "The office" får huvudrollen när Leif GW Perssons böcker om Evert Bäckström filmatiseras för amerikansk tv. I CBS:s serie får den cyniske och osympatiske polisen namnet Everett Backstrom. Handlingen placeras i Portland där den misskrediterade Backstrom får en ny chans i specialenhet med excentriska poliser.

– Det blir alldeles utmärkt. Han är väldigt populär i USA just för att han kan spela en riktig skitstövel och det är ju viktigt i sammanhanget, säger Leif GW Persson till TT Spektra.

Ville ha James Gandolfini

Den svenske författaren har tidigare uttryckt önskemål om att få se "Sopranos"-stjärnan James Gandolfini som Evert Bäckström.

– Jag hade flera önskemål och han var ett av dem, men han var väl upptagen med annat. Jag har godkänt det här och jag tycker att det kan vara bra med en skådespelare som inte förknippas så mycket en viss typ av roller, säger Leif GW Persson.

Mer på gång i USA

På rollistan finns även Dennis Haysbert, känd som president David Palmer i tv-serien "24", och Kristoffer Polaha som bland annat spelat i "Mad men". Pilotavsnittet av "Backstrom" regisseras av Mark Mylod som tidigare gjort serier som "Entourage" och "Shameless".

Leif GW Persson säger att flera andra manus har väckt stort intresse i USA.

– Det rullar på bra nu. Det är några projekt som är såpass långt gångna att de har lagt upp stora summor i optioner.

I svenska serien "En pilgrims död" spelades Evert Bäckström av Claes Malmberg.

Carl Cato/TT Spektra

ARTIKELN HANDLAR OM