”Lando är en stor del av Star Wars”

Billy Dee Williams och Jeremy Bulloch vill upprepa ikonroller i filmserien

1 av 5 | Foto: 20th Century Fox / All over press
Billy Dee Williams i Star Wars.
FILM

De vill återvända till en galax långt, långt borta.

Sverige-aktuella "Star wars"-profilerna Billy Dee Williams och Jeremy Bulloch vill upprepa sina ikoniska roller.

– Lando är en stor del av berättelsen, säger Billy Dee Williams till Nöjesbladet.

Foto: Jesper Isberg
Jeremy Bulloch.

De har gjort ikoniska rollfigurer i de ursprungliga "Stjärnornas krig"-filmerna. Kvar finns förhoppningen att få upprepa rollerna i J.J. Abrams kommande rymdopera som har planerad premiär 2015.

– Jag kan inte tänka mig att Lando skulle bli utelämnad ur de nya filmerna. Han är en så stor del av "Stjärnornas krig"-berättelsen, säger Billy Dee Williams, 75, till Nöjesbladet. Han spelade Han Solos gamle vän Lando Calrissian, som styr och ställer i molnstaden Bespin, i de två "Stjärnornas krig"-uppföljarna från 1980 och 1983.

Även Boba Fett-skådisen Jeremy Bulloch, 68, har förhoppningar:

– Jag skulle gärna komma tillbaka som vilken rollfigur som helst. Kanske en figur som står i kantinan. När det är dags kommer jag att påminna produktionen om att jag finns. Men man vet inte vad som händer. Nu skulle ju Boba Fett vara lite äldre. Men även om han bara ska stå i ett hörn vore rollen skoj att göra, säger Bulloch till Nöjesbladet.

Bulloch gjorde rollen som prisjägaren Fett i Episod V och VI.

Dyker upp på mässa i Sverige

Billy Dee Williams och Jeremy Bulloch kommer att medverka vid mässan The Scandinavian Sci-Fi, Game & Film Convention i Göteborg den 6 till 7 april. De räknar med att besökare vid mässan kommer att ställa frågor om de kommande filmerna.

– Alla frågar hela tiden. Jag hör det verkligen ständigt. Men jag vet egentligen inte så mycket. Lucasfilm skriver fortfarande manus. Det är så många rykten som florerar just nu. Jag är dock positiv till att Disney tagit över Lucasfilm. Det är ett bra hem för den typen av filmskapande, säger Billy Dee Williams.

Kejsaren kan leva vidare

Även Ian McDiarmid, som spelade kejsaren Palpatine, har tankar kring sin rollfigurs återkomst. Men han tror inte att den onde kejsaren kommer att ha en roll i "Stjärnornas krig – episod VII".

– Han dog i slutet av Episod VI, när Vader skickade ner honom i ett kosmiskt helvete. Så han kommer nog inte att vara med i Disney-filmerna. Men nu har de ju en massa spännande idéer om spin-off-filmer om separata karaktärer. Och sedan finns ju tv-serien som George Lucas har pratat om att göra under många år. Den äger rum mellan Episod III och IV, då kejsaren levde, säger Ian McDiarmid till Scifi now.

Det går även rykten om en separat film om prisjägaren Boba Fett.

– Man vet ju inte vad som händer, säger Jeremy Bulloch.

Mark Hamill har tidigare berättat att han och Harrison Ford diskuterar att upprepa rollerna som Luke Skywalker respektive Han Solo. Dessutom har Carrie Fisher vid flera tillfällen pratat om sin framtida medverkan som Prinsessan Leia.