Hollywooddebut för Alfredson

Foto: SCANPIX
Nu är det dags för Daniel Alfredson att göra Hollywooddebut med en film där Anthony Hopkins spelar huvudrollen.
FILM

Först erövrade lillebrorsan Tomas USA med spionrullen Tinker, Tailor, Soldier, Spy.

Nu är det dags för Daniel Alfredson att göra Hollywooddebut med en film där Anthony Hopkins spelar huvudrollen.

Det berättar han i en intervju med P4 Extra i dag.

I P4 Extra i dag var regissören Daniel Alfredson gäst. I intervjun berättar han att har blivit kontrakterad som regissör på en kommande amerikansk storfilm, "The kidnapping of Freddy Heineken".

– Egentligen kan man säga att Hollywood är på väg till mig. Det är ett amerikanskt produktionsbolag som ska producera en film i Europa som jag ska regissera, säger han till P4 Extras reporter Nadia Jebril.

Kidnappningshistoria

Filmen bygger på en verklig händelse. 1983 kidnappades bryggerijätten Heinekens grundare Freddy Heineken av fem unga män. Han hölls som gisslan i tre veckor och släpptes först efter att en lösensumma på omkring 150 miljoner kronor betalats ut.

– Det är en spännande och originell historia. Jag tror att den kommer att göra sig bra på bio, säger Daniel Alfredson till Nöjesbladet.

Superskådis i huvudrollen

Trots att filmen inte har börjat spelas in än har man redan knutit en gigant till produktionen. Sir Anthony Hopkins ska spela Freddy Heineken.

– Jag tycker att han är en helt fantastisk skådespelare och jag tror att han kommer att göra den här rollen mycket intressant. Det finns en del likheter mellan dem, Freddy Heineken var också en speciell man, säger Daniel Alfredson.

Premiär 2014

Filmen börjar spelas in i höst och kommer med största sannolikhet ha premiär någon gång under de sista månaderna 2014. Men huruvida någon annan Hollywoodskådis kommer att skänka sin stjärnglans till projeketet är ännu höljt i dunkel.

– Det vet jag inte än faktiskt, säger Daniel Alfredson.

FAKTA

Daniel Alfredson

Har tidigare regisserat filmer som Mannen på Balkongen (1993), Tic Tac (1997) och Varg (2008). Senast arbetade han med filmatiseringen av Stieg Larssons böcker Flickan som lekte med elden och Luftslottet som sprängdes.

Daniel Alfredson är son till Hans Alfredson och äldre bror till regissören Tomas Alfredson.

ARTIKELN HANDLAR OM