Oense med Queen – drar sig ur Mercuryroll

Sacha Baron Cohen kommer INTE spela Freddie Mercury på bio

1 av 3 | Foto: ap
Sacha baron Cohen, här som Brüno, ska gestalta Queen-sångaren Freddie Mercury.
FILM

I tre år har rollen varit hans.

Men nu har Sacha Baron Cohen dragit sig ur att spela Freddie Mercury i filmbiografin om sångarens liv.

Skådespelaren kom inte överens med Queen, skriver E online.

Sacha Baron Cohen, 41, har dragit sig ur att spela Queens frontman Freddie Mercury i filmbiografin om hans liv. Cohen, som castades för rollen redan 2010, drar sig ut på grund av kreativa olikheter, skriver E online. Skådespelaren kom inte överens med de kvarvarande medlemmarna av Queen – som hade en annan bild av hur den forne frontmannen skulle porträtteras.

Åsikter om manus

Medan Cohen ville göra en vassare och nervösare Mercury, ville resten av Queen att filmen skulle vara mer familjevänlig och hade därför åsikter om både manus och regi. Filmen är tänkt att regisseras av "Les Misérables"–regissören Tom Hooper. Det ryktades tidigare om att artisten Katy Perry, 28, skulle spela en av Mercurys flickvänner i filmen.

– Det har inte kommit något erbjudande. Men jag gillar verkligen sammankopplingen och sällskapet, för jag tycker verkligen att Sacha Baron Cohen är hysteriskt rolig, sa Katy Parry då till E online.

Men nu blir det alltså varken Cohen eller Perry i filmen om Freddie Mercurys liv. Mercury avled i lunginflammation i samband med sjukdomen aids den 24 november 1991 – 45 år gammal.