JK Rowling ångrar Harry Potter-romans

1 av 3
FILM

JK Rowling gjorde fel.

Hermione Granger och Harry Potter skulle blivit ett par.

Nu erkänner hon sitt misstag.

– Jag vet, jag är ledsen, säger hon.

Många “Harry Potter”-fans rasade när det stod klart att karaktärerna Hermione Granger och Ron Weasley skulle bli ett par.

Istället ville de se en romans mellan Granger och Harry Potter.

Nu erkänner författaren JK Rowling att hon gjorde fel.

– Att Hermione och Ron blev ett par hade väldigt lite med litteratur att göra, det handlade mer om att jag ville hålla mig till min ursprungliga plan, säger Rowling till magasinet Wonderland.

I intervjun medger JK Rowling att Ron och Hermione inte är den bästa konstellationen. Det blev helt enkelt så för att hon hade bestämt sig för paret från allra fösta början.

– Jag vet, jag är ledsen. Jag kan känna ilskan det här åsamkar vissa fans. Men om jag ska vara helt ärlig, jag har fått perspektiv. Det var ett val jag gjorde av väldigt personliga skäl och inte på grund av trovärdighet. Krossar jag människors hjärtan genom att säga det här? Jag hoppas inte, säger Rowling.

Författaren sa att paret troligtvis skulle behöva gå i terapi. Och även Emma Watson, som spelar Hermione, medger att hon tvivlat på den fiktiva romansen.

– Jag tror att det finns fans där ute som vet om det och som undrar om Ron verkligen skulle kunna göra henne lycklig, har hon sagt till Sunday Times.

ARTIKELN HANDLAR OM