Philip Seymour Hoffman separerade från kärleken i höstas

Har tre barn tillsammans i åldrarna 5, 7 och 10

1 av 35
FILM

I går avled Philip Seymour Hoffman av en misstänkt heroinöverdos.

Bara månaderna innan hans död ska skådespelaren ha separerat från flickvännen och mamman till hans barn, Mimi O'Donnell, efter 14 år tillsammans.

– Jag har förstått det som att herr Hoffman och hans flickvän hade separerat, säger en källa inom New York-polisen till Daily Mail.

Philip Seymour Hoffman höll låg profil som offentlig person men på vita duken var hans närvaro total. Troligtvis såg han sin partner Mimi O’Donnell och sina tre barn som en motvikt till det missbruk som han hade brottats med tidigare i livet.

I oktober började Philip Seymour Hoffman hyra en lägenhet på 35 Bethune Street i området West Village.

Tidigare bodde han tillsammans med sin flickvän sedan 14 år och deras tre gemensamma barn endast ett par kvarter bort.

Enligt Daily Mail ska skådespelaren och kostymören Mimi O'Donnell ha separerat under hösten.

– Jag har förstått det som att herr Hoffman och hans flickvän hade separerat, säger en källa inom New York-polisen till Daily Mail.

Stoppades

Det har tidigare rapporterats att skådespelaren skulle hämta sina barn på söndagsmorgonen, men han dök aldrig upp.

Mimi O'Donnell ska då har ringt skådespelarens vän, manusförfattaren David Kantz som då begav sig till lägenheten där han fann Philip Seymour Hoffman död på badrumsgolvet med en kanyl i armen. Polisen misstänker heroinöverdos.

Enligt New York Post ska en uppriven O'Donnell ha försökt ta sig in i lägenheten efter att hon fått dödsbeskedet men stoppades vid badrumsdörren av polisen.

Mimi O'Donnell och Philip Seymour Hoffman har tre barn tillsammans i åldrarna 5, 7 och 10.

Skådespelarens familj kom under söndagen med ett uttalande.

– Vi är förkrossade över förlusten av vår älskade Phil och uppskattar den massiva kärlek och det stöd som vi fått av alla. Det här är en tragisk och plötslig förlust och vi ber er respektera vårt privatliv under sorgen.

Middag med vänner

David Kantz säger till New York Times att Philip Seymour Hoffman såg strålande ut veckorna innan han gick bort.

– Jag träffade honom förra veckan, han var ren och nykter, han var sitt gamla jag. Jag trodde verkligen att det här kapitlet var över, säger han till New York Times.

Kvällen innan han avled ska skådespelaren ha ätit hamburgare och druckit transbärsjuice med två vänner på restaurangen Automatic Slims. Ägaren till restaurangen säger till E News att skådespelaren var stamgäst och sällan drack alkohol.

”Rufsig och mosig”

Philip Seymour Hoffmans senaste offentliga framträdande var under filmfestivalen Sundance i januari där han medverkade för att tala om sina två kommande filmer ”God's pocket” och ”A most wanted man”. Enligt New York Post beskrev vittnen på plats under festivalen honom som ”något rufsig och mosig”.

Han tackade nej till att göra intervjuer och hans representant hälsade reportrar på plats att skådespelaren ”behövde en stund för sig själv och inte kände för att komma ner än”.

Lite senare genomförde han ett par intervjuer men ville då enbart prata om sina filmer.

Philip Seymour Hoffman blev 46 år.

ARTIKELN HANDLAR OM