Här tar Gunvald över Knivsöder

Här samlas gänget bakom ”Beck” för de nya filmerna: ”Det är nostalgiskt”

1 av 9
FILM

Ska du ha en stänkare?

Här drar inspelningarna av nya ”Beck”-serien i gång.

– Det är nostalgiskt, säger Ingvar Hirdwall.

I går kväll återförenades ”Beck”-gänget på Södermalm i Stockholm.

Som Nöjesbladet avslöjade tidigare i år är Mikael Persbrandt och Peter Haber tillbaka i rollerna som Gunvald Larsson och Martin Beck. Totalt ska åtta nya rullar göras.

Nöjesbladet kan nu bjuda på de första bilderna från inspelningarna.

Ingvar Hirdwall, som spelar Martin Becks kultförklarade granne, och Peter Haber tog sig nämligen en sedvanlig stänkare på balkongen – inför rullande kameror.

– Det är nostalgiskt att köra i gång det här. Det är härliga kollegor. Jag och Peter Haber hamnade på balkongen som vanligt. Det var trevligt, säger Ingvar Hirdwall.

”Det skötte naturen”

Hans roll skiljer sig inte nämnvärt från tidigare filmer.

– Jag har fortfarande kvar nackkragen. Grannen har bara åldrats lite. Men det behövdes inte ens smink för det. Det skötte naturen, säger han och skrattar.

Under inspelningarna i går kväll filmades även en inomhusscen med Mikael Persbrandt. Vad Gunvald Larsson gör i scenen är dock hemligt än så länge.

En snällare Gunvald

När Nöjesbladet träffade honom i Berlin häromveckan öppnade han för en ny, mjukare Gunvald Larsson.

– Jag är långt bort från den arge unge impulsive man jag alltid fick göra förr. Jag är glad att få spela vuxna män som jobbar med vuxna människors problem. Jag tror inte ens att Gunvald kommer rusa fram och skalla någon utan att prata först, sa han då.

Han berättade också om glädjen att få filma hemma i Stockholm igen.

– Jag vill kunna gå till dagis och skola och hämta barnen. Jag hade 150 dagar på hotell förra året. Jag trivs inte med det, sa han då.

ARTIKELN HANDLAR OM