”Vi bara väntade på romansryktet”

Simon Pegg om Rebecca Ferguson och Tom Cruise

1 av 5
FILM

För bara ett par dagar sedan kom uppgifter om att Tom Cruise fallit för svenska Rebecca Ferguson på inspelningen av ”Mission: Impossible 5”.

Det är något duons motspelare Simon Pegg skrattar åt när Nöjesbladet träffar honom på filmfestivalen i Toronto.

– Vi bara väntade på det där, säger han.

Pegg, 44, har ingen taskig sits just nu.

Han är mitt uppe i inspelningen av sin tredje ”Mission: Impossible” och dyker nästa år – återigen – upp i ”Star trek”.

Spelar mot Stellan

Till det kommer filmen han är här för att lansera, ”Hector and the search for happiness”, där han spelar mot en annan svensk, Stellan Skarsgård.

– Stellan är cool utan att anstränga sig och har den där torra skandinaviska klokheten som jag gillar så mycket, säger Pegg.

Svensken porträtterar en internationell, stenrik affärsman som både är cynisk och blasé.

– Stellan gör en underbar insats i ett tal där man ser att allt går upp för rollfiguren. Stellan vet hur man ska tona ner något för att kunna leverera något som är äkta.

Gillar skandinaver

De båda skådisarna filmade i Shanghai i en vecka. Betydligt längre jobbar Pegg med Rebecca Ferguson på storsatsningen ”Mission: Impossible 5”.

– Vi har så kul ihop. Just nu går vi på en hård diet där vi båda försöker hålla oss i superform. Vi motiverar varandra med vår specifika kalori­räkning varje dag.

Samtidigt jobbar de hårt.

– Jag älskar verkligen skandinaver. Ni är en härlig grupp och hon är ett klassiskt exempel på det.

På vilket sätt?

– Hon är pragmatisk, rolig och har inga problem att hålla jämna steg eller klara sig på egen hand. Jag gillar att jobba med folk som tar jobbet på allvar men samtidigt tycker om att ha kul. Rebecca är sån.

”Bara trams”

Först nästa år får vi se vad de har åstadkommit.

– Det är en kul filmserie, men när man tänker på det är den rätt fånig. Det handlar om en regeringsorganisation som heter ”Omöjliga uppdraget-styrkan”. Hur allvarligt kan man ta det?

Han skrattar.

Det gör han också åt veckotidningarnas uppgifter om en romans mellan Cruise och Rebecca.

– Det är ju bara trams. Hon har pojkvän. Vi såg att någon skrev att Cruise romantiskt hade hjälpt henne under inspelningen i Österrike. Well, vi gjorde en scen där precis det stod i manuset. Men det gav oss ett gott skratt.

FAKTA

Det här är Simon Pegg

Namn: Simon Pegg. Ålder: 44. Har medverkat i bland annat: ”Shaun of the dead”, ”Hot fuzz”, ”Hopplös och hatad av alla” och ”Paul”. Aktuell med: ”Hector and the search for happiness” och ”Mission: Impossible 5”.