Rachel McAdams rånar Åkerman på drömrollen

1 av 2
Malin Åkerman.
FILM

Malin Åkerman snuvas på drömjobbet, uppger Variety.

Rachel McAdams erbjuds huvudrollen som polis i ”True detective”.

Pusselbitarna börjar falla på plats.

Skådespelarna Colin Farrell, 38, och Vince Vaughn, 44, är sedan tidigare bekräftade för huvudroller i den andra säsongen av HBO:s succéserie ”True detective”.

Nu rapporterar ansedda branschtidningen Variety att Hollywoodstjärnan Rachel McAdams, 35, har erbjudits den kvinnliga huvudrollen som en polis som arbetar sida vid sida med Colin Farrell.

Åkerman nobbas

Enligt tidningen slår hon därmed de två andra huvudkandidaterna till rollen: Jessica Biel, 32, och svenska stjärnan Malin Åkerman, 36.

Den kvinnliga huvudrollen ska enligt källor till tidningen vara en potentiell tittarfavorit och jämförs med Matthew McConaugheys, 44, uppskattade rollfigur, Rust Cohle, från seriens första säsong.

Skådespelaren Taylor Kitsch, 33, uppges också vara aktuell i en stor roll som polisutredare. Vince Vaughn ska å andra sidan få nöja sig med att spela gangster.

”Spindelnät av konspirationer”

Den andra säsongen utspelar sig i Kalifornien där ”tre poliser och en yrkeskriminell måste navigera genom ett spindelnät av konspirationer i efterspelet av ett mord”, enligt HBO.

Efter den i övrigt hyllade första säsongen kritiserades ”True detective”-skaparen Nic Pizzolatto för att ha misslyckats med de kvinnliga rollerna, som av kritiker ansetts platta och marginaliserade.

Malin Åkerman är klar med inspelningar av kommande filmerna ”The ticket” och ”The final girls”. Hon har tidigare medverkat i ”Watchmen” och ”The proposal”.