Mark Wahlberg illa ute på Razzie Awards

Skådespelarens storfilm ”favorit” på kalkongalan

FILM

Uselt!

Det tycker Razzie-juryn om regissören Michael Bays storfilm Transformers 4, som nominerats i fem olika kategorier inför kalkongalan den 20 januari.

Alternativgalan Razzie Awards, som ska ses som ett motsatspris till Oscarsgalan, har gått ut med sina nominerade kalkonfilmer 2014.

Och de som kan få den tvivelaktiga äran att ta hem flest priser är Michael Bay-filmen ”Transformers 4” med Mark Wahlberg i huvudrollen. Filmen är nominerad i fem kategorier för sämsta film, sämst uppföljare, sämst samspel, sämst regissör och sämsta biroll.

Ny kategori

Men det ska nämnas att Razzie i år även har en Redeemer Award, alltså att om man fått en Razzie men sen gör något riktigt bra så hyllas det också.

I år är det Ben Affleck som är favorit. Efter att ha fått en Razzie för Gigli så vände han med fjolårets hyllade Argo och Gone Girl.

Jennifer Aniston är även hon nominerad i kategorin. Hon har tidigare förärats en Razzie för usla insatser i filmvärlden fyra gånger – men tack vare superhyllade Cake har hon alltså chansen att vända sitt kulturella arv i filmvärlden.

Detsamma gäller Mike Myers som gjorde tvärsågade ”Love Guru” och nu är tillbaka med dokumentären ”Supermensch”.

Har fått sex Razzies

Keanu Reeves som fått sex Razzies kan göra detsamma med rosade ”John Wick”. Även Twilight-skådisen Kristen Stewart – som också vunnit priset sex gånger – är nominerad som årets ”Redeemer” med ”Camp X-ray”.

ARTIKELN HANDLAR OM