”American sniper” hånas – för fejkbebisar

Kritik mot regissören Clint Eastwood

1 av 6
FILM

Trots att ”American sniper” har en budget på nästan 60 miljoner dollar så har man snålat in på en sak; spädbarn. Filmen hånas nu av både publik och kritiker.

– Jag har aldrig sett så många dåligt fejkade bebisar i en film, skriver Sunday Times recensent.

American Sniper spelade under premiärhelgen i USA in 850 miljonor kronor och kommer därför troligen att bli den mest inkomstbringande krigsfilmen någonsin. Men från flera håll rapporteras nu att publiken skrattar under en känslosam scen mellan huvudrollsinnehavaren  Bradley Cooper, 40 och Sienna Miller, 33.

Bebisen misstänkt stilla

I scenen märks det nämligen extremt tydligt att bebisen som gråter i Bradley Coopers famn inte är ett levande spädbarn.

– Bebisen är misstänkt stilla, vilket gör att gråtljuden verkar komma långt bortifrån och inte höra ihop med barnet, skriver Robbie Collin på The Telegraph.

Anledningen till att regissören Clint Eastwood, 84, valt att använda sig av fejkbebisar tros vara dom hårda restriktionerna för spädbarn på inspelningar i Kalifornien. Bebisar måste vara minst 15 dagar gamla, ha arbetstillstånd och intyg från läkare. Dessutom måste en sköterska vara på plats under inspelningen.

Spielberg hoppade av

Budgeten har också varit en av filmens stora problem, då Steven Spielberg, som först var knuten till filmen, hoppade av när han kände att han inte kunde göra den film han ville med en  470-miljonersbudget.

En av filmens producenter svarar på kritiken på twitter;
– Jag hatar att förstöra det roliga, men riktig bebis nr 1 anlände med feber och riktig bebis nr 2 dök inte upp alls. (Clints röst): ”Gimme the doll, kid”.

Filmen har premiär i Sverige 23 januari.

Vad tycker du? Kolla filmklippet ovan och döm själv!

ARTIKELN HANDLAR OM