David Hasselhoff sjunger i svenska kung fu-filmen

1 av 7
FILM

Kampsportskomedin ”Kung fury” har redan lockat till sig Magnus Betnér och Björn Gustafsson.

Nu tar David Hasselhoff ton för projektet.

”Baywatch”-stjärnan sjunger filmens ledmotiv.

Den svenskproducerade filmen är en kampsportskomedi om en 80-talssnut i Miami som reser bakåt i tiden för att besegra Adolf Hitler.

Förhandshajpen har varit stor och projektet har finansierats genom crowdfunding, eller gräsrotsfinansiering, via Kickstarter.

David Sandberg, som är filmens huvudrollsinnehavare, manusförfattare och producent har bland annat lyckats få svenska komikerna Magnus Betnér och Björn Gustafsson till rollistan.

Under torsdagen släpptes en video till filmens ledmotiv ”True survivor”. Och mannen som sjunger är ingen mindre än ”Baywatch”-skådespelaren David Hasselhoff.

– Åttiotalet handlade om att ha kul, action och hjältar. Kung Fury har allt det! Jag är stolt över att att vara inblandad i David Sandbergs projekt. Han är en otrolig kreativ kraft inom animerad underhållning. Låten är perfekt för mig och titeln passar dessutom rätt bra in på mitt liv, säger Hasselhoff i ett pressmeddelande.

Låten osar 80-tal och är enligt pressmeddelandet skriven av Mitch Murder och svenska hitmakaren Jörgen Elofsson.

Filmen kommer att släppas på Youtube och SVT Play. David Sandberg har tidigare berättat för Nöjesbladet att det även finns intresse från Hollywood.

– Vi har inlett ett samarbete med ett produktionsbolag i Los Angeles där vi håller på att utveckla ett långfilmsmanus. Men inga detaljer är klara än, har han sagt.