Josh Hartnett nobbade Batman – ångrar sig

1 av 2 | Foto: AP
Josh Hartnett kunde ha spelat Batman.
FILM

HOLLYWOOD Josh Hartnett kunde ha spelat ”Batman” i Christopher Nolans succétriologi.

Men den 36-årige skådespelaren från Minnesota nobbade erbjudandet.

– Det ångrar jag i dag, säger han.

Hartnett uppger att rampljuset som lyste på honom efter genombrottet blev för mycket.

– Intensiteten i den plötsliga berömmelsen var överväldigande för mig.

– Kändisskap kan vara något farligt. Det kan förstöra dig. Jag brukade försätta mig i positioner där jag pratade när jag antagligen borde ha lyssnat.

”Inget för mig”

I dag medverkar han i tv-serien ”Penny Dreadful”. Inget ont om den men han kunde ha kommit betydligt längre om han klätt sig i mask och mantel.

– Jag tyckte inte att det var något för mig, säger han om Nolans rollerbjudande.

– Efter det ville han inte ge mig rollen i ”The prestige”. Han gav inte bara jobbet till sin Batman, Christian Bale. De anlitade också min dåvarande flickvän, Scarlett Johansson.

Träffades på inspelning

Förutom Johansson har Hartnett haft romanser med motspelerskor som Laura Harris, Julia Stiles, Amber Sainsbury och nuvarande flickvännen, Tamsin Egerton.

– Alla gör misstag när de blir ihop med arbetskollegor. Men det är de jag attraheras av eftersom de är de jag delar erfarenheter med. Det gör att jag förstår lite vilka de är och vad de sysslar med.

Egerton träffade han på inspelningen av ”The lovers” 2010. Han är fortfarande tillsammans med den 26-åriga brittiskan och säger att han är redo att bli pappa.

– Jag måste skaffa en bil som är säker nog för mitt barn. Jag har inte barn ännu, men nuförtiden är det sånt jag tänker på.