Usle chefens nya plan - bli rockstjärna

Ricky Gervais gör långfilm med The office-karaktären

1 av 4 | Foto: Ray Burmiston
Första bilden ur filmen Ricky Gervais spelar åter David Brent från ”The office”. Den här gången gör han allt för att bli rockstjärna.
FILM

David Brent är tillbaka.

Mannen som gav dåliga chefer ett ansikte i ”The office” satsar nu på en rockkarriär. Här är första bilden ur långfilmen ”Life on the road”.

- Jag hade glömt hur roligt det är att spela David Brent, säger Ricky Gervais, 54.

David Brent, som gjorde ett par minnesvärda sångnummer redan i ”The office”, vill nu satsa på musiken. Han tar ledigt två veckor från jobbet som handelsresande. Gervais skriver om filminspelningen på sin blogg.

- Han vill desperat gärna bli en rockstjärna, berättar Ricky Gervais. Så mycket att han är beredd att betala allt. Han spenderar hela sin inkomst och löser till och med in sin pension för att finansiera en turné med de bästa studiomusikerna. Han hyr konsertlokaler och hotell. Han blöder pengar för en sista suck att få ett skivkontrakt.

Golden globe-värd

Ricky Gervais ser fram emot att göra konserter när filmen kommer och att släppa ett soundtrack med låtarna nästa år.

Brittisk biopremiär blir 19 augusti.

Innan dess ska han vara värd för Golden Globe- galan igen. Gervais har varit framgångsrik sådan tidigare. I synnerhet för oss som gillar elakheter mot Hollywood och filmstjärnor. Själv tycker han inte att han varit chockerande. Han vill göra en bra show för tv-tittarna.

Håller sig berusad

- Det finns inget för dem annars. De vinner inga priser, säger Ricky Gervais. Så jag tycker jag måste göra galan mer till en publiksport.

Golden Globe hålls den 10 januari. Ricky Gervais säger att han skrivit klart åtta skämt, varav fyra går att säga.

- De senaste gångerna jag gjorde det skrev jag lite dagen innan och mer eller mindre improviserade. Nu kanske jag är mer förberedd. Jag kanske ska vara mer berusad också, säger han.