Will Smith bryter tystnaden om ödet i ”Independence Day”

Stjärnan gör inte om hyllade rollen

1 av 5 | Foto: 20TH CENTURY FOX
Will Smith och Jeff Goldblum i actionäventyret ”Independence Day” från 1996.
FILM

Will Smith talar för första gången ut om varför han inte kommer att vara med i uppföljaren till science fiction-filmen ”Independence Day”.

Anledningen är att Smiths karaktär Steven Hiller dog 2007, skriver The Huffington Post.

– Jag kommer att ha tårar i ögonen när filmen kommer ut, säger han.

När trailern till ”Independence Day: Resurgence” släpptes i december förra året undrade många fans varför huvudkaraktären Steven Hiller inte syntes till. Enligt en falsk nyhetssändning på uppföljarens hemsida har överste Hiller dött i händelserna mellan den första och andra filmen.

Will Smith som spelade alienjägaren i 90-talsfilmen har nu kommenterat det tragiska ödet.

– Trailern är väldigt cool. Jag kommer att ha tårar i ögonen när filmen kommer ut. Det var fruktansvärt att få veta att min karaktär hade dött, säger han.

Filmens regissör Roland Emmerich sa tidigare till New York Daily News att Will Smith var för dyr för att ha med i uppföljaren. Senare rapporterade även Cinema Blend att Smith var trött på uppföljare samt att han precis avslutat science fiction-filmen ”After Earth” med sin son Jaden Smith.

Gamla karaktärer kvar

Några karaktärer som inte har dött och kommer att finnas med i uppföljaren är de som spelas av Jeff Goldblum, Bill Pullman och Vivica Fox. Nya på rollistan är Liam Hemsworth och Jessie Usher som spelar Steven Hillers styvson Dylan Hiller.

”Independence Day: Resurgence” utspelar sig 20 år efter den första filmen när utomjordingar på nytt tvingar mänskligheten att kämpa för sin överlevnad.

Filmen har svensk premiär den 29 juni i år.