Han spelar Michael Jackson i ny film

1 av 6
FILM

Michael Jackson återuppstår.

Nåja, i alla fall i en film baserad på en celeber roadtrip tillsammans med Elizabeth Taylor och Marlon Brando, efter 9/11.

Joseph Fiennes (”Shakespeare in love ”, ”American horror story”) spelar Michael Jackson i ett nytt roadtrip-drama, som tar plats strax efter 9/11, enligt People.

Efter terrorattacken ställdes alla flyg in från New York under en period. I en artikel från 2011 i Vanity Fair, avslöjades att kungen av pop tillsammans med Elizabeth Taylor och Marlon Brando, ska ha kört från New York till Ohio, i bil. Målet var att ta sig tillbaka till Kalifornien.

– De kom faktiskt ända till Ohio alla tre, i en bil de körde själva, säger en före detta anställd hos Jackson till Vanity Fair.

Brian Cox blir Brando

Huruvida historian stämmer eller inte är svårt att veta. En assistent till Elizabeth Taylor hävdar att Elizabeth inte deltog i bilresan alls, utan ska ha stannat i New York för att besöka Ground Zero och be.

Hur som helst kommer filmen att göras med Elizabeth som spelas av Stockard Channing. Marlon Brando gestaltas av Brian Cox.

Reaktioner på skådespelarvalet

Men att en skådespelare med vit hudfärg ska spela Michael Jackson har väckt starka reaktioner på twitter:

”Oavsett hur ljus hy Michael Jackson hade var han, och kommer alltid att vara afroamerikan! Varför är denna #whitewashing tillåten”.

Charlie Hunnam som mexikansk knarkkung? Joseph Fiennes ska spela Michael Jackson? Det här är vad som är fel med Hollywood.”

”Hollywood kommer alltid att vara blinda vid castings. Vad kommer härnäst? Gwyneth Paltrow i rollen som Cecilia Cruz?”.

ARTIKELN HANDLAR OM