Nya Bond-filmen kan dröja i två år – filmbolagen vill ha Craig

Vill desperat ha kvar Daniel Craig

1 av 6 | Foto: AP
Daniel Craigs karriär som James Bond kan vara över.
FILM

Filmbolaget vill desperat ha kvar Daniel Craig i rollen som James Bond.

Skådespelaren har precis skrivit på ett kontrakt till en ny tv-serie. Men MGM Studios gör allt för att hålla kvar honom – nu kan de tänka sig att skjuta upp filmen, skriver The Sun.

Vem vi får se som agent 007 i den 25:e Bondfilmen är fortfarande oklart.

Daniel Craig har sagt att bara pengar kan få honom att återvända till rollen som James Bond. För ”Spectre” fick han 340 miljoner kronor plus närmare 50 miljoner kronor i sponsorpengar.

I början av året erbjöds Craig ett drömkontrakt för att spela in två 007-filmer på rad, som innebar ännu mer pengar.

Inspelningen för den nya filmen är tänkt att börja i vår. Men Craig har inte tackat ja, än i alla fall. I stället har han skrivit på ett kontrakt för att spela i den nya tv-serien ”Purity”.

Kan skjutas upp till 2018

Filmbolaget MGM Studios är så desperata att behålla skådespelaren att de har erbjudit att skjuta upp filmen till 2018 om det skulle vara nödvändigt, skriver The Sun.

– Att Daniel skulle lämna dem är någonting MGM inte kan smälta, säger en källa till tidningen.

– Han är en nyckelperson när det kommer till att dra in pengar till filmerna. Som Bond har han dragit in 2 miljarder dollar.

Daniel Craig har fortfarande inte gett något definitivt belsut.

– De vet att han vill göra ”Purity” och hade hoppats att filmen skulle vara ute på biograferna nästa år, men de har sagt att de kan skjuta upp det ett år för att underlätta hans schema.

ARTIKELN HANDLAR OM