Intensiv jakt efter en ung Björn Borg

Rollsättaren: ”Söker med ljus och lykta”

1 av 4
FILM

I augusti börjar inspelningen av filmen ”Borg vs McEnroe” med Sverrir Gudnason i huvudrollen.

Nu återstår att hitta killar som ska spela tennisstjärnan som ung. Och det har inte varit lätt, säger rollsättaren Maggie Widstrand.

– Vi söker fortfarande med ljus och lykta, säger hon.

Att hitta tonårskillar som vill spela Björn Borg är lättare sagt än gjort.

Enligt Maggie Widstrand, som har jobbat med att tillsätta barn- och ungdomsroller i 25 år, har det varit en av de tuffaste utmaningarna under hela hennes karriär.

Och nu börjar det bli bråttom.

– Vi har inte satt en deadline, men vi börjar ju spela in i mitten av augusti så vi borde hitta honom rätt snart, säger Maggie Widstrand.

Har släppt tenniskravet

Produktionen söker killar mellan 6 och 8 år och mellan 13 och 17 år. Framförallt har det varit tufft att hitta killar över 15 år.

– Det är svårt överhuvudtaget att hitta tonårskillar som vill filma, och sen som liknar Björn Borg och som gärna kan spela tennis, säger Maggie Widstrand.

– Det måste ju vara trovärdigt att han ska spela Wimbledon och allt det här. Björn Borg var ju väldigt vältränad, han gjorde ingenting annat än att träna tennis och ”jumpa”.

Från början var det ett krav att de sökande skulle kunna spela tennis. Senare togs kravet bort, vilket Maggie Widstrand gick ut med i en ny efterlysning på Facebook.

– Men de måste ju ha bollsinne och kunna lära sig, säger hon.

Vill hitta tre Björn Borg

Maggie Widstrand berättar att cirka 500 har sökt, men de flesta har varit yngre killar. Sammanlagt vill man hitta tre unga Björn Borg i olika åldrar.

Den minsta kommer att få spela in en välbekant scen.

– Vi söker ju en en liten i 7-årsåldern som ska föreställa Björn när han fick sitt första racket och stod och slog mot den här berömda garagedörren i Södertälje, säger Maggie Widstrand.

Hon poängterar att det inte är kört för de som redan har sökt rollerna.

– Men vi söker fortfarande med ljus och lykta.

ARTIKELN HANDLAR OM