Följ hela Oscarsgalan exklusivt i Aftonbladet TV

1 av 3
Chris Rock ska leda galan.
FILM

Aftonbladet TV har fått exklusiva sändningsrättigheter till Oscarsgalan 2016.

Se utdelningen av statyetterna, stjärnornas entré på röda mattan och vad som händer bakom kulisserna live – bara på Aftonbladet TV.

– Oscarsgalan är nöjesvärldens fotbolls-VM, säger Jan Scherman, affärsområdeschef på Aftonbladet TV.

Aftonbladet gör sin största satsning någonsin på Oscarsgalan, världens mest prestigefyllda filmpris. Natten till den 29 februari sänder Aftonbladet TV live från Dolby Theatre på Hollywood & Highland Center.

Förutom utdelningen av statyetterna kommer du kunna se stjärnorna på röda mattan, händelserna bakom kulisserna och den stjärnfyllda publikens reaktioner. Dessutom blir det eftersnack och vinnarintervjuer.

Även nomineringarna direktsänds

På plats i Aftonbladets studio kommer tidningens filmexperter att guida tittarna genom hela sändningen. Dagen efter sänds ett 90-minuter långt sammandrag.

Men galasändningen är bara kulmen. Aftonbladet TV kommer också att direktsända presentationen av Oscarsnomineringarna den 15 januari. Samtidigt lanseras Aftonbladets egen Oscars-sajt, med allt om de nominerade stjärnorna och filmerna. Det planeras även en extra tidning med allt om filmerna inför galan.

”Stort och slutgiltigt erkännande”

Den stora satsningen möjliggörs av TV-rättigheter som ingår i ett unikt paketavtal med Disney Nordic, som ger Aftonbladet möjlighet att bygga sin Oscarssatsning på rörligt material under två månaders tid.

– Det här avtalet, med exklusiva live-sändningsrättigheter till ett av världens största nöjesarrangemang, är ett stort och slutgiltigt erkännande av Aftonbladet som tv-aktör, säger Jan Scherman, affärsområdeschef på Aftonbladet TV.

FAKTA

Oscarsgalan 28-29 februari – i Aftonbladet TV

21.00 Uppsnack med gäster och filmsnack

01.00 Röda mattan

02.30 Galan startar