Alicia Vikanders mamma: ”Det är en saga”

Ska följa med som Alicias dejt på Oscarsgalan

1 av 6 | Foto: AP TT
Alicia Vikander.
FILM

Alicia Vikanders mamma Maria Fahl Vikander kommer att följa med sin dotter till Oscarsgalan på söndag.

– Naturligtvis är jag förvånad över det som händer här. Det är som en saga. Det är inte verkligt. Det är som att jag skulle kunna nypa mig och vakna upp, säger hon till TV4Nyheterna.

Maria Fahl Vikanders dotter har blivit en världskänd Hollywood-stjärna. I en intervju med TV4Nyheterna berättar hon om förväntningarna inför Oscarsgalan och hur det är att läsa om sin dotter i tidningarna.

– När jag läser om henne i media och så, då är det inte riktigt min dotter. Då är hon ägd av världen, men så fort hon kommer hem så är hon samma tjej som när hon var fem år och man gick och höll henne i handen, säger hon till TV4.

Det var inte givet att Alica Vikander skulle bli skådespelerska, säger Maria Fahl Vikander till TV4. Alicia gick en nioårig utbildning i dans på Svenska Balettskolan och var dessutom duktig på fiol. Efter sin dansutbildning flyttade hon till Stockholm och sålde jeans och blommor, samtidigt som hon sökte andra utbildningar. Hon sökte sig både till Handelshögskolan och Scenskolan.

”Pratade bara om klänningar”

På söndag har Alica Vikander chans att kamma hem en Oscarsstatyett i kategorin bästa kvinnliga biroll, för sin prestation i filmen ”The danish girl”. Hennes dejt på galan blir ingen mindre än henne mor.

Maria Fahl Vikander, som själv är skådespelerska, tror att hennes dotter har chans att vinna, men det är ingenting hon och Alicia diskuterar.

– Sist vi talade så pratade vi bara om klänningar. Jag tror att hon ligger lite lågt. Det är som när man är förälskad, man vill inte säga någonting om det för det är klart.

ARTIKELN HANDLAR OM