Mardröm – och allt blir värre

Utlämnad är spännande när väven läggs

FILM

Amerikanskt DRAMA av Gavin Hood, med Omar Metwally, Reese Witherspoon, Jake Gyllenhaal, Peter Sarsgaard, Meryl Streep m fl

Reese Witherspoon är orolig.

Som att vara i en mardröm. En man på flyg från Sydafrika grips av myndigheterna före passkontrollen i Washington och förhörs. Han kan inget säga, eftersom han är oskyldig. När han inget avslöjar skickar amerikanerna honom till ett fängelse i ett nordafrikanskt land där han torteras och förhörs mer. Övergreppen blir allt värre.

Anledningen till misstankarna är att hans mobil fått samtal från någon med ett namn som kanske är en terrorist. Och mannen har arabiskt namn, och egyptiska rötter. Hemma i Chicago väntar hans oroliga gravida fru ( Reese Witherspoon). Hon engagerar en universitetskamrat som nu är medhjälpare åt en mäktig senator. I det nordafrikanska landet finns en intvingad CIA-ansvarig ( Jake Gyllenhaal) som mår illa av övergreppen han blir vittne till.

Samtidigt har den nordafrikanske torterande polischefen egna bekymmer med en försvunnen trotsig dotter. Spännande när väven läggs.