Korkat men charmigt

What happens in Vegas går från avsky till varmare känslor

FILM

Amerikansk komedi av Tom Vaughan, med Cameron Diaz, Ashton Kutcher m fl.

Foto: 20th century fox
Ashton Kutcher råkar gifta sig med Cameron Diaz. Stackars kille...

Snacka om en film där man som åskådare känslomässigt gör lite av samma resa som huvudpersonerna. Går från avsky till allt varmare känslor.

Det handlar om Joy ( Cameron Diaz) och Jack ( Ashton Kutcher), två New York-bor som av en slump möts i Las Vegas. De avskyr varandra, men blir ändå fulla, galna och pilska tillsammans och hamnar inte bara i säng, utan gifter sig också med varandra. Det blir skilsmässa med förhinder när de får superjackpot på en spelautomat. Vem ska ha pengarna? En gammaldags domare som tycker folk ger upp för lätt, tvingar dem till sex månaders liv ihop innan han tänker bevilja skilsmässa. Så tillbaka i New York väntar hat, lögner och försök att lura förmögenheten av varandra. I dessa konflikter, uppstår också en märklig närhet?

Först avskyr jag verkligen filmen. För den dumma intrigen, överspelet, klichéerna, förutsägbarheten, den mossiga moralen och repliker som försöker vara men sällan är varken bröderna Farrelly-vulgära eller Judd Apatow-smarta.

Har också svårt att förstå hur man i en hårdlanserad (premiär runt hela världen samtidigt) storfilm kan tillåta att filmens dragplåster Cameron Diaz stundtals? inte ser särskilt bra ut. Först efter att ha bytt om till Sofi Fahrman, inser jag att det måste vara för att Diaz är så gräsligt klädd genom hela filmen.

Men klockan tickar ändå på rätt snabbt. Somliga scener är fyndiga. Diaz och Kutcher har fin kemi. Rob Corddry är en rolig sidekick, i ungefär samma roll som i ”The Heartbreak kid”. Helhetsintrycket blir till sist en småcharmig bagatell – i all sin dumhet.