Trötta klichéer

Brudens bäste man är ännu en fantasilös romcom

FILM

Amerikansk romantisk komedi av Paul Weiland med bl a Patrick Dempsey, Michelle Monaghan och Kevin McKidd.

Patrick Dempsey – även känd som doktor McDreamy från dramaserien "Grey's anatomy" – fortsätter sitt korståg för att etablera sig som världens charmigaste man.

Synd bara att han har lagt betydligt mindre krut på att välja manus än på att få till den perfekta luggen.

I "Brudens bäste man" spelar han den vandrande hormonchocken Tom, som förbrukar tjejer som om de vore bomullsrondeller och ser tvåsamheten som ett ok som bara fulare killar måste bära för att få ligga.

Men när han får reda på att hans bästa vän sedan tio år tillbaka – Hannah (Michelle Monaghan) – ska gifta sig med en stenrik skotte och han själv har blivit reducerad till att agera avmaskuliniserad brudtärna så inser han att han i själva verket är kär i henne, och att han måste göra allt för att stoppa bröllopet och själv få bli brudgum.

Tänk "Min bästa väns bröllop", fast med omvända könsroller.

Tänk varenda romantisk komedi i boken när du ändå håller på förresten, för är du över tio bast så har du garanterat sett ett antal versioner av den här filmen förut, och du lär se varenda scen komma en kvart innan den anländer på vita duken.

"Brudens bäste man" får godkänt tack vare två onekligen härliga huvudrollsinnehavare, men mer än så blir det inte för en film som alltid tar den enkla vägen och försöker plocka billiga poänger på jättetrötta klichéer.

Som feta brudtärnor som inte kommer i sina klänningar och klängiga kvinnor som inte kan ta ett engångsligg för vad det är.

Jag säger våga vägra ännu en fantasilös tjejfilm och se på "Grey's anatomy" på tv eller dvd i stället.

Karolina Fjellborg

ARTIKELN HANDLAR OM