Cruz får fart på piraterna


Pirates of the Caribbean:
I främmande farvatten

Foto: Foto: DISNEY
ny sjörövare NY SJÖRÖVARE Penélope Cruzs karaktär är en av dem som tillkommit i serien med den nya regissören. Cruz är ett minst lika färgstarkt kvinnligt inslag som Keira Knightley var tidigare.
FILM

ÄVENTYRSFILM Ny regissör, flera nya rollfigurer, nu i 3D.

Om man så vill, kan man ändå se fjärde ”Pirates of the Caribbean”-filmen från den magsura sidan. För lång, rätt knäpp intrig, föga spännande, 3D-effekter som man både kan ha och mista.

Har man en 12-årig son hemma som tjatat om filmen i ett halvår, kan man inte låta bli att påverkas och ta det för vad det är, ett lite gammaldags matinéäventyr där man skickligt vrider till det bara lite grann, så att de som vill ha igenkänning får det och de som vill ha lite nytt får det också.

Påkostad action

Jack Sparrow (Johnny Depp) och piraterna Blackbeard (Ian McShane) och Barbossa (Geoffrey Rush), med bara ett ben, är alla ute efter att först hitta den mytomspunna ungdomens källa. Längs vägen bjuds vi på medvetet yvigt skådespeleri och den sedvanliga blandningen av påkostad pirataction; slagsmål, fäktning, explosioner.

Sexiga sjöjungfruar

Lite trög inledning, där dock Depp och Rolling Stones-gitarristen Keith Richards har ett väldigt roligt replikskifte.

Sedan tar det fart. Penélope Cruz är ett minsta lika färgstarkt kvinnligt inslag som Keira Knightley var tidigare och här finns sedan både en oväntad och gullig kärlekshistoria och massor av sjöjungfrur som är både sexiga och livsfarliga.

Johnny Depp spelar Jack Sparrow på sitt vanliga lite aviga och knasiga sätt. Rätt roligt även denna gång, men håller nog inte för ett varv till.

FAKTA

➕➕➕ Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten

Regi Rob Marshall, med Johnny Depp, Penélope Cruz, Geoffrey Rush, Ian McShane, Philip Swift, Astrid Bergés-Frisbey

ARTIKELN HANDLAR OM