"Prinsessan Leia" tvingades gå ner 16 kilo – för nya ”Star wars”

"Jag är i en bransch där det enda som räknas är vikt och utseende"

1 av 5 | Foto: ALL OVER PRESS
Carrie Fisher i november 2015.
FILM

Snart kan du se "prinsessan Leia" på bioduken igen.

I "Good Housekeeping" berättar skådespelerskan Carrie Fisher om vikthetsen inför den nya "Star Wars"-filmen. Hon pressades att gå ner 16 kilo.

– De vill inte anställa hela mig, bara tre fjärdedelar, säger hon till magasinet.

Det har gått nästan 40 år sedan vi för första gången såg prinsessan Leia och hennes karaktäristiska flätor. I den nya Star Wars-filmen "The Force Awakens" kliver återigen Carrie Fisher in i rollen.

Inför inspelningen kände sig skådespelerskan tvingad att gå ner i vikt, säger hon till magasinet Good Housekeeping. Något som hon är starkt kritisk till.

– Jag är i en bransch där det enda som räknas är vikt och utseende. Det är så skruvat. De hade lika gärna kunnat säga "bli yngre", för det är det de menar, säger hon.

"Det är vansinnigt"

Carrie Fisher gick totalt ner 16 kilo inför inspelningen. Det gjorde hon genom att äta mindre och röra på sig mer.

– Jag gjorde på samma sätt som alla måste göra - ät inte och motionera mer. Det är lättare för mig att lägga till en aktivitet än att inte tillåta mig själv någonting, säger hon.

Hon säger att hon gillar känslan av att gå ner i vikt, men att hon inte tycker om att hon gillar det.

– Det är inte den jag är, säger hon.

– Vi behandlar skönhet som att det är en bedrift och det är vansinnigt. Alla i Los Angels säger "Åh du ser bra ut" och du väntar på att de ska säga att du har gått ner i vikt. Det är aldrig "Hur mår du?" eller "Du verkar glad!".

"Star Wars: The Force Awakens" har världspremiär på bio den 16 december.