Nu kommer det bästa magasinet i hela galaxen

Nöjesbladets Star wars-bibel ute nu Köp i butik nu!

1 av 5
FILM

Rymdimperiet slår tillbaka!

Lagom till premiären av ”The force awakens” släpper Nöjesbladet en ”Star wars”-bibel med intervjuer, reportage och besök hos fansen.

– Folk kan ha dyrbarheter hemma i lådorna, säger Nöjesbladets filmredaktör Jens ­Peterson.

Jens Peterson.

Den 16 december har den nya ”Star wars”-filmen ”The force awakens” premiär. Redan i morgon kan du dock lägga ­vantarna på Nöjesbladets egen ”Star wars”-bibel.

Tidningen kostar 49 kronor och går att köpa både i butik och på nätet fram till den 31 december.

Mötte gänget 1977

Nöjesbladets filmredaktör Jens Peterson, 62, berättar mer om ”Star wars”-bibeln:

– Jag har följt fenomenet ­sedan ”Stjärnornas krig” och var med när Mark Hamill och ­Carrie Fisher kom till Stockholm 1977. Det besöket finns med i vårt magasin, men också färska intervjuer med de nya skådespelarna.

Ett team av experter

Flera av Nöjesbladets ”Star wars”-entusiaster har arbetat med tidningen.

Magnus Edlund är redaktör och Martin Peterson har redigerat tidningen tillsammans med Gunilla Granqvist. De kan det mesta om ”Star wars”, liksom skribenterna Julia Skott och Tove Björnlundh, säger Jens Peterson.

Har du blivit överraskad ­under arbetet med ”Star wars”-bibeln?

– Ja, jag har läst och tittat på mycket och lärt mig nya saker. Jag tror även att de som vet mycket om ”Star wars” får nya infallsvinklar. Vi har ett reportage från norska Finse som är ­isplaneten Hoth i ”Rymdimperiet slår tillbaka”. Och ett mycket intressant besök hos en entusiast som syr kläder i Falun.

Är inte du för gammal för ”Star wars”?

– Nej, det verkar intressera människor i alla åldrar. En del börjar som unga legobyggare. Det som var billiga leksaker en gång har blivit värdefulla samlarprylar. Folk kan ha dyrbar­heter hemma i lådorna.

För alla de senaste Star wars-nyheterna – kolla in vår specialsida här!