Lärare ger ledigt från skolan – för Star Wars-premiären

Pappan: ”Jag blev på riktigt rörd”

1 av 3
Här är Michaels mejl till läraren.
FILM

När pappan Michael hörde av sig till skolan för att försöka få ledigt för hans nioåriga dotter var han orolig. Men lärarens svar rörde honom nästan till tårar – hon fick ledigt för att se nya ”Star Wars”.

På onsdagen har ”Star Wars: The force awakens” premiär i Sverige och några av de som ska gå och se filmen är Michael och hans dotter, nio år gammal. Men de fick biljetter till morgonvisningen – så han skickade ett mejl till dotterns lärare.

”Jag vet inte om du behöver en anledning, men om du vill veta så ska vi ägna oss åt det närmaste en religiös aktivitet vi kommer i vår lilla sekulariserade familj”, skrev han.

– Jag var ärligt talat lite orolig hur det skulle mottas. Först tänkte jag att det kanske var bäst att sjukanmäla bara. Men det kändes bättre för alla inblandade att vara ärlig, att inte välja den mörka vägen, säger Michael till Aftonbladet.

”Blev på riktigt rörd!”

Svaret: ”Haha, jag tror och hoppas att ni får en 'nära gud'-upplevelse! Avis!” följt av det obligatoriska ”May the force be with you”.

– Jag blev på riktigt rörd! Jag försökte ju vara lite subtil i mitt mejl, men hon plockade det på en gång.

Dottern är minst lika intresserad som pappa själv av ”Star Wars”-filmerna. Det hela började när hon var sex år och han satt och översatte i realtid eftersom hon inte kunde läsa textremsorna själv.

– Det var fantastiskt. Leia och Amidala har varit hennes hjältar sedan dess.

Blir det en ”nära gud-upplevelse” imorgon då?

– Jag räknar med en "nära Yoda"-upplevelse i alla fall.