"Star wars" krossade Harry Potters rekord

1 av 5
FILM

Efter "Star wars: The force awakens" USA-premiär står det klart att den senaste delen i rymdsagan krossar det tidigare kassarekordet för en filmpremiär, skriver Entertainment Weekly.

Den tidigare rekordinnehavaren "Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 2" tjänade in motsvarande 780 miljoner kronor under sin USA-premiär.

Motsvarande siffra för "The force awakens" är lite över en miljard kronor. Därmed är filmen den första i historien som tjänar in över 100 miljoner dollar på sin premiär. Det är en siffra som väntas dubbla när hela premiärhelgen räknats in.

En som inte ville missa den nya "Star wars"-filmen i helgen var USA:s president Efter "Star wars: The force awakens" USA-premiär står det klart att den senaste delen i rymdsagan krossar det tidigare kassarekordet för en filmpremiär, skriver Entertainment Weekly., skriver Los Angeles Times.

En specialarrangerad filmvisning i Vita huset på fredagen gjorde att Obama höll sin pressträff något mer kortfattad än vanligt. Sitt anförande avslutade han på ett sätt som garanterat ingen annan president gjort tidigare:

– Okej, nu måste jag iväg och se "Star wars".

TT