Aftonbladet
Dagens namn: Marika, Marita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

”Du låter som en älgstudsare”

Läs Idol-juryn 68 elaka sågningar

HÅRDA BUDBÄRARE Den hårt kritiserade juryn i ”Idol 2004”: Claes af Geijerstam, Daniel Breitholtz, Kishti Tomita och Peter Swartling. HÅRDA BUDBÄRARE Den hårt kritiserade juryn i ”Idol 2004”: Claes af Geijerstam, Daniel Breitholtz, Kishti Tomita och Peter Swartling. Foto: Fredrik Hofgaard

De har gett frasen ”nej tack” flera hundra synonymer.

Och de har kallats elaka mobbare.

Här är ”Idol”-juryns alla sågningar.

Sällan har det stormat så mycket kring ett program som om ”Idol 2004” på TV 4.

En jury, som kanalen själva beskriver som ärlig och rak, sållar bland unga och gamla med popstjärnedrömmar för att hitta en blivande superstjärna.

I programmet har de sökande gråtit och förbannat juryn efter att de sågats inför tv-kamerorna.

 

Har kallats modig

(Nr 54) Jouni Niirola, 36, var en av dem som tog juryns avslag hårdast. Han föll i gråt då han fick höra att han var tondöv och att juryn aldrig skulle ge ut en skiva med honom.

– Det var som om bägaren rann över. Jag hade inte förväntat mig det bemötandet. Jag trodde inte de skulle vara så hårda. Jag trodde att om jag fick ett nej så skulle juryn ge mig en bra motivering till varför. Vad jag kan jobba på och så vidare. När jag i stället fick en utskällning kunde jag inte greppa det, säger han.

Sågningen lämnade spår hos Jouni Niirola.

– Den första tiden befann jag mig nästan i ett chocktillstånd men nu har jag återgått till mitt vanliga familjeliv. På jobbet har de kallat mig modig och jag har fått flera brev från folk som sett programmet och vill trösta mig.

 

Ska ge rakt svar

Anders Knave, underhållningschef på TV 4, menar att juryns uppdrag inte är att ge de sökande konstruktiv kritik utan endast ett rakt och ärligt svar. Han tycker heller inte det är konstigt att vissa deltagare tagit juryns kritik hårt.

– När de står där, just där och då, så är det såklart mycket känslor och en stor anspänning. Men när de får perspektiv på händelsen är jag övertygad om att de kommer att inse att det här har varit en unik chans för dem att få en professionell bedömning.

Är det professionellt att få höra att man inte kan sjunga alls?

– Även om juryn säger att de inte kan bli en ny popstjärna är det inte sagt att de inte kan bli schlager-sångare eller något annat, säger Knave.

Linda Hjerten
SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet