Aftonbladet
Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

Daniel Lindström slog knockout på tittarna

Den siste att gå vidare – tillsammans med Angel

Daniel Lindström vann inte bara juryns hjärtan.

Han var också överlägset populärast bland tv-tittarna.

Tillsammans med Angel J Hansson blev han den sista att gå vidare till slutfasen i ”Idol 2004”.

– Det känns hur bra som helst.

Så lät Daniel Lindströms spontana reaktion när han fått reda på att han gått vidare.

Att det var Daniel som skulle ta hem segern i veckans sista utslagningsmoment kom knappast som en överraskning. Daniel fick den vanligtvis så hårda "Idol 2004"-juryn att smälta.

Daniel Breitholtz, jurymedlem och talangscout, var hänförd efter att den 26-årige Umeåbon framfört sitt bidrag.

–Sjunger man så bra som du gör, och har den utstrålningen, spelar det ingen roll om du sjunger i en sopsäck. Du är f***ing lysande.

Inte heller hos tv-tittarna rådde någon tvekan vem som var kvällens starkast lysande stjärna. 58 procent la sin röst på Daniel, som framförde Stevie Wonders tårdrypande ”Lately”. Tvåan Angel J Hansson fick 13 procent.

Angel och Daniel var de två sista av tio deltagare som får fortsätta att tävla om ett skivkontrakt i ”Idol 2004”. Sedan tidigare är Paul Lötberg, Fillip Williams, Stina Joelsson, Natalie Schmeikal, Darin Zanyar, Alex Falk, Cornelia Dahlgren och Geraldo Sandell klara för del-finalerna som kommer att sändas live på fredagar, med start den 24 september och åtta fredagkvällar därefter.

Ytterligare en plats i finalen

För en av de som kommit trea eller fyra i veckans deltävlingar återstår dock en chans att ta sig vidare. Tio artister ska nämligen bli elva.

Den elfte artisten kommer att utses av juryn, som består av Peter Svartling, Claes af Geijerstam, Kishti Tomita och Daniel Breitholtz.

Per Mattsson
SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet