Aftonbladet
Dagens namn: Ursula, Yrsa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

Han blev idol - på internet

Eddie, 19, blev sågad av TV 4-juryn: Nu har jag fått många fans

Eddie, 19, blev ratad av juryn i "Idol 2004".

Men hans låt "Här kommer jag och nappar" har blivit kultförklarad på internet.

- Jag får massa beundrarbrev, säger han.

Eddie Ivarsson var full av självförtroende när han i somras ställde sig framför juryn i TV4:s succéprogram "Idol 2004". Men hans raplåt "Här kommer jag och nappar" föll inte Peter Swartling & co i smaken.

Eddie var inte ens nära att gå vidare.

- Skit, tänkte jag. Men jag gick i alla fall dit och körde min grej. Alla andra deltagare körde ju vanlig pop, säger han.

Laddar ner hans låt

Men nu har vindarna vänt. Eddie Ivarsson har blivit en kultfigur på internet, där folk diskuterar hans låt och laddar ner den i olika versioner.

- Det som visades i tv var bara en del av låten. Folk har hittat hela versionen och lagt ut den på nätet med bakgrundsmusik. Det är okej, men jag gillar inte folk som gör narr av låten, säger han.

Ett allvarligt tema

"Här kommer jag och nappar" har ett allvarligt tema, berättar Eddie.

- Jag skrev låten för länge sen. Jag fick inspiration när jag kollade hur alla uteliggare hade det. Låten har fått många fans, och jag får massa beundrarbrev vilket är roligt.

Men en del reaktioner har även varit negativa: folk har kommit fram till Eddie på gatan och sagt att han inte kan rappa.

- Då säger jag till dem: "Du skulle inte heller vara så kaxig om du stod och rappade i tv".

Just nu studerar Eddie estetisk musik i Karlstad. Men den unge rapparen som "Idol"-juryn ratade har inte gett upp hoppet om att kunna försörja sig som artist.

- Jag har fått ett erbjudande att åka till Stockholm och spela in en skiva. Men just nu har jag inte råd att åka dit, säger han.

Jon Forsling
Namn:Ålder:Bor:Yrke:Familj:Aktuell:
SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet