Aftonbladet
Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

De klarar inte stressen i Idol

Flera deltagare har sökt psykologhjälp

drabbades av panikattack Direkt när Paul Lötberg gick vidare i drabbades av panikattack Direkt när Paul Lötberg gick vidare i "Idol 2004" kände han paniken växa inom sig. Efter den senaste veckofinalen vaknade han upp på ett hotellrum i Stockholm och mådde mycket dåligt. - Det var kaos i huvudet och jag fattade ingenting, säger Paul, som fick söka hjälp, hos en psykolog. Foto: INGRID PLYHM

Pressen är stor på deltagarna i ”Idol 2004”.

Flera fick uppsöka psykologhjälp efter förra helgens veckofinal i TV 4.

- Jag drabbades av panik, säger Paul Lötberg, 21.

Deltagarna i ”Idol 2004” går från att vara okända till att bli superstjärnor över en natt.

Men medaljen har en baksida.

Aftonbladet kan i dag berätta att flera av dem får psykologhjälp för att klara av pressen.

- Det är en så stor omställning. Paniken började redan efter första gången jag gick vidare. Det var då det blev riktigt stort, berättar Paul Lötberg.

I lördags morse, dagen efter den direktsända veckofinalen, drabbades han av en panikattack på sitt hotellrum i centrala Stockholm.

- När jag vaknade upp var det kaos i mitt huvud. Jag fattade ingenting och mådde bara dåligt, säger han.

Vad gjorde du då?

- Jag ringde upp psykologen och hade ett långt samtal. Sen bestämde jag tillsammans med TV 4 att min tjej och min dotter skulle få bo med mig på hotellet. Nu mår jag mycket bättre.

Även Alex Falk, 24, blev tvungen att uppsöka TV4:s psykolog efter veckofinalen i fredags.

Han var en av de tre deltagare som fick minst tittarröster, och hölls på sträckbänken i flera minuter innan det stod klart att han hade gått vidare.

 

”Klump i halsen”

- Jag fick en klump i halsen när jag hörde att jag skulle behöva stå där. Jag blev ledsen och tyckte det var jättejobbigt, berättar han.

Stina Joelsson, 20, har också fått professionell hjälp.

- Jag har pratat med psykologen flera gånger. Det kan vara olika anledningar, att man är extra nervös eller känner av pressen, berättar hon.

Anders Knave, programchef på TV4, ser inga konstigheter med att ett underhållningsprogram som ”Idol 2004” behöver anlita en psykolog.

 

”Frivilligt vara med”

- Nej, det är verkligen inte unikt. Vi vill se till att deltagarna mår så bra som möjligt, att de inte lämnas vind för våg.

Pressas deltagarna för hårt?

- Nej, det tycker jag inte. Det är frivilligt att vara med, och om man vill bli stjärna ingår det i rollen att man ska kunna hantera press.

Jon Forsling
SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet