Aftonbladet
Dagens namn: Lukas
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

”Han skulle varit stolt”

Sara Burnett sjöng för sin avlidne vän - och gick till final

CHOCKAD ÖVER SEGERN Sara Burnett kunde knappt få fram ett ord när det stod klart att hon fått flest röster och gått vidare till final i CHOCKAD ÖVER SEGERN Sara Burnett kunde knappt få fram ett ord när det stod klart att hon fått flest röster och gått vidare till final i "Idol 2006". Foto: TV4

Saknaden blev för stor.

Sara Burnett, 19, grät på nytt över sin vän när kamerorna slocknat.

- Jag vet att han skulle varit stolt, säger hon.

  "Han gjorde ett väldigt starkt intryck under en kort tid". Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON

I direktsändningen fick tittarna höra hur Sara Burnett tillägnade "Forever young" till en vän som förolyckades för ett och ett halvt år sedan.

Tittarna berördes och Sara fick flest röster under gårdagens röstning. Efter sändningen var hon fortfarande chockad över sin seger-och fortfarande rörd av minnena som vällde fram.

Gjorde starkt intryck

- Jag såg honom framför mig när jag sjöng. Jag vill inte nämna hans namn, men det är en person som jag önskar att jag hade lärt känna mycket mer.

Sara berättar att de aldrig hann bli nära vänner.

-Men vi kunde ha blivit det. Han gjorde ett väldigt starkt intryck under en kort tid och jag tänker mycket på honom.

"Väldigt mycket sorg"

Hon får tårar i ögonen på nytt innan hon fortsätter.

- Det är väldigt mycket sorg och mycket frågor kring det. Det känns som att det är många unga omkring mig som förolyckas. I Karlstad har det varit flera på senare tiden.

Sara berättar att även om hon bara är ytligt bekant med dem som dött för tidigt så påverkar det. Men att sjunga hjälper henne bearbeta, något som hon inte har gett sig själv tid att göra innan.

"Det är en glad dag"

- Detta var mitt sätt att sjunga av mig. Säga att jag fortfarande tänker på honom och allt det fina som kunde ha blivit. Så det är en glad dag, till allra största delen. Jag vet att han skulle varit stolt.

Carina Bergfeldt
SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet