Aftonbladet
Dagens namn: Sibylla
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

Danny: Vi flög i väg

”Idol”-deltagarna Erik, Markus, Felicia, Johan och Danny kraschade med sin limousin igår.

TOTALFÖRSTÖRD LIMOUSIN Idol-deltagarna och Emma Andersson var på väg från Trelleborg till Danmark när kraschen inträffade. TOTALFÖRSTÖRD LIMOUSIN Idol-deltagarna och Emma Andersson var på väg från Trelleborg till Danmark när kraschen inträffade. Foto: patrick persson

”Idol”-deltagarna Erik, Markus, Felicia, Johan och Danny kraschade med sin limousin igår.

Alla fem fördes till sjukhus i ambulans – och under en lång tid verkade Danny vara den som var allvarligast skadad.

– Jag tänkte ”nu är det kört”, säger han.

Klockan var strax efter fem igår eftermiddag. Två skivsigneringar var avklarade.

Trötta och spralliga satt de fem idolerna, programledaren Emma Andersson och medlemmar i ”Idol”-produktionen i en limousin som skulle ta dem till flygplatsen.

Danny Saucedo och Johan Larsson lekte med en mobiltelefon. Sekunden senare förändrades det skojfriska humöret till blodigt allvar.

”Det var tumult”

– Jag hörde att bilen började bromsa och sen, booom, så flög vi iväg. Det blev en smäll och sen bara tystnad. Vi hade ljus inne i limousinen och de slocknade. Det var glas som började klirra, det var tumult och sen rullade vi bara fram, säger Danny.

I drygt 200 meter rullade limousinen. När den stannade märkte idolerna att det luktade bränt.

– Vi visste inte om det skulle brinna, eller om det var någon läcka, det var bara ”ut ur bilen!”.

”Totalt chockad”

Väl ute berättar Danny att deltagarna blev oroliga för chauffören.

– Han såg fan nästan död ut när airbagen slogs ut framför honom. Sen kom han ut och var helt likblek. Totalt chockad. Och jag skakade och blev chockad, man förstår inte. Det är kallt och man börjar frysa, säger Danny.

När idolerna hade kollat så att alla i limousinen och föraren av den andra bilen var oskadda satte de sig vid vägkanten och väntade på ambulans. Då kom smärtan för Danny. Det började med en brinnande känsla i nacken. Den spred sig snabbt och gick hela vägen ned i ryggen.

– Jag tänkte ”nu är det kört, jag har fått whiplash”. Sen kom sirenerna och då kände jag hur adrenalinet släppte. Jag fick halskrage, sen in på en bår och in i ambulansen. Det kändes så overkligt.

Ont i ryggen

Och även för Lili Assefa, pressansvarig för ”Idol”, var det ett par jobbiga timmar från det att Danny hamnade i ambulansen.

– Av de rapporter som kom från inspelningsproducenten på plats så var vi mest oroliga för Danny, eftersom han hade ont i ryggen, säger Lili och berättar att läkarna därför kontrollerade Danny extra noga.

– Han är helt friskförklarad nu.

När Aftonbladet pratar med Danny på hans hotell i Köpenhamn är han trött, och omtumlad.

– Det känns inte som man har hunnit fatta vad man gått igenom, säger han.

Carina Bergfelt
SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet