Aftonbladet
Dagens namn: Lukas
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

Anders Bagge – läsarnas favorit

Favorit Anders Bagge är aftonbladet.se:s favorit i ”Idol”-juryn. Favorit Anders Bagge är aftonbladet.se:s favorit i ”Idol”-juryn. Foto: Lotte Fernvall

De ”Idol”-deltagare som sågas jäms fotknälarna får kanske tittarnas sympatier – men deras hjärtan vinner jurymedlemmen Anders Bagge.

Aftonbladet.se:s läsare har utsett honom till sin favoritjurymedlem.

– Egentligen vann jag inte: jag kom sist, säger Anders Bagge kryptiskt när aftonbladet.se ringer för att gratulera.

Striden var jämn – men när gongongen ljöd hade Anders Bagge inkasserat 38,7 procent av rösterna i aftonbladet.se:s omröstning ”Vem är din favorit i juryn?” och besegrat kollegerna Andreas Carlsson och Laila Bagge med fyra respektive tio procentenheter.

”Man blir ju lite nervös”

– Ja det var väl kul! Jag blir alldeles högröd i ansiktet. Jag som har så konstigt självförtroende. Man blir ju lite nervös när folk ska sitta där och tycka saker om mig, svarar Anders Bagge när aftonbladet.se ringer och grattar.

Konstigt självförtroende?

– Jag kan aldrig gå ut att säga "fyfan vad bra jag var", jag funkar inte så. Jag utgår alltid ifrån att det var dåligt. Så jag har ju lite dåligt självförtroende. Men i dag blev det lite stärkt, när du ringde. Att sitta i ”Idol”-juryn är lite som kognitiv terapi för mig. Jag är så inlåst i mitt jobb. Man sitter ju i studion hela dagarna, man ser knappt människor.

Är det lika mycket terapi att såga falsksångarna?

– Såga och såga... Jag försöker vara så varm som det går men rak. Jag kan tappa humöret, men jag är inte så barsk.

Är du juryns mjukis, alltså?

– Nja... Om man säger så här: jag lindar in saker. Sen har jag en viss sarkasm i mig.

Grävde hål i trädgården

Anders Bagge berättar vidare om sitt självförtroende, sina udda arbetstider i studion och skillnaderna mellan honom och hans två jurymedlemmar – som tar sig uttryck i ”underliga saker”, som juryfavoriten själv uttrycker det.

– Jag köpte nio dörrar för ett tag sen som jag inte vet var jag ska göra av, de passar inte in. Men de var så fina. Det var lite tokigt. Och för några veckor sen köpte en sex ton stor grävmaskin, och så grävde jag ett stort hål i min trädgård. Sen pajade skiten. Jag är en sån som skjuter först och siktar sen. Sån är inte Andreas kan jag säga. Hos honom kan man utföra en operation på golvet, så rent har han det hemma.

”Jag kom sist”

Varför vinner du tittarnas hjärtan, tror du?

– Egentligen vann jag inte: jag kom sist.

Va?

– Laila och Andreas är lite tuffare än mig i det första programmet. Delar man upp det i hård eller varm så förlorar varm. Dömer man bara personligheterna så vann jag ju, och det är kul. Men det är många program kvar att se. Jag tog hem första ronden kan man väl säga. Eller stryk det förresten. Jag ska fira min förstaplats med en flygresa. Nu drar jag till Frankrike.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet