Aftonbladet
Dagens namn: Ursula, Yrsa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

Läsarna: Juryn borde få bestämma

En majoritet håller med Fredrik Virtanen

freak-tv utan experter Snart är Anders Bagge, Laila Bagge och Andreas Carlsson maktlösa. I stället får tittarna bestämma över ”Idol”-deltagarnas framtid. Tokigt tycker Virtanen. ”Konsekvent röstas begåvningarna ner”, skriver han.   freak-tv utan experter Snart är Anders Bagge, Laila Bagge och Andreas Carlsson maktlösa. I stället får tittarna bestämma över ”Idol”-deltagarnas framtid. Tokigt tycker Virtanen. ”Konsekvent röstas begåvningarna ner”, skriver han. Foto: HANNAH MODIGH

Tittarna har dålig smak. Juryn borde ha mer makt.

Det tyckte Aftonbladets Fredrik Virtanen i sin krönika.

Han fick gott om medhåll av läsarna.

Hela 83 procent av de röstande tyckte att juryn ska få bestämma även i finalomgångarna. 53 procent ansåg att juryn borde ha mest makt, medan 34,4 procent tyckte att det borde vara en kombination av jury- och tittarmakt.

I kommentarer och bloggar var tonen mindre positiv. ”Musikindustrin ska inte få bestämma” skrev signaturen "attencion".

Lisa Magnusson skriver i sin blogg:

Stoppa pressarna, this just in: Fredrik Virtanen har kommit på att FOLK HAR DÅLIG SMAK. Så snart de får nåt att säga till om åker alla de bra obönhörligen ut ur "Idol".Ja du, Fredrik, välkommen till verkligheten!Visst är det så att folk har riktigt vidrigt usel smak. Och just därför är det folket som skall rösta i "Idol".För vilka är det som blir idoler? Inte är det de där sanna konstnärssjälarna som gör något bara tre pers på DN kultur fattar. Idol blir den som folket älskar.”

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet