Aftonbladet
Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

”Jag kanske är mer strikt och sträng”

Andreas Carlsson om hösten med ”idol”

Andreas Carlsson ser fram emot hösten och livesändningarna med ”Idol”. Efter det hoppas han dock på semester. Andreas Carlsson ser fram emot hösten och livesändningarna med ”Idol”. Efter det hoppas han dock på semester. Foto: CAROLINA BYRMO

Han kallar sig själv den striktaste jurymedlemmen. Är nöjd med årets startfält. Och är övertygad om att det blir en jätteintressant höst.

Aftonbladet.se tog sig ett snack med jurymedlemmen Andreas Carlsson.

När den sista guldbiljetten i kväll delades ut, hade årets ”Idol”-jury skickat vidare hela 101 personer till nästa veckas slut-audition.

– Ett starkt startfält med stor spridning, säger Andreas Carlsson, 35, och menar att det någonstans finns en plan bakom detta.

Aftonbladet.se når jurymedlemmen på telefon från Los Angeles och reder ut några frågetecken.

Startfältet

Vad var tanken bakom det breda startfältet?

– Det var ingen taktikröstning vad gäller guldbiljetterna, utan vi skickade vidare dem som behövde få en chans till. Alla dem som vi tyckte hade något extra körde vi vidare i första utsållningen.

Vad är viktigast, att startfältet är homogent eller utbrett?

– Det beror helt på. Vi kan inte styra över råvarorna eller kvällens meny så att säga. Det viktiga är att de som kommer har intressanta sidor.

Känner du dig nöjd med startfältet?

– Ja, i efterhand kan jag säga att vi gjorde helt rätt. Vi har haft otroligt rätt.

Vad var planen inför slut-auditionen?

– Planen var mest att vi i juryn någonstans inom oss visste att några skulle hålla hela vägen. Och det gjorde de.

Hårdast i juryn

Under kvällens program hamnar juryn två gånger i en situation där Andreas Carlsson säger nej, Laila Bagge säger ja och Anders Bagge blir den som får avgöra.

Är du hårdast i juryn?

– Nej, det är jag inte. Anders är ju helt klart komikern, det är det nog ingen som har missat. Vi har våra roller även privat. Jag kanske är mer strikt och sträng, Anders är blödig och Laila är mittemellan. Fast hon kan också vara rätt hård.

Vilket är det starkaste minnet från audition-turnén?

– Anna Bergendahl blir ett topp-tre-minne för livet, vad gäller att få höra någon framträda rakt upp och ned med en gitarr och fantastisk röst. För att citera Anders, blev man helt bergtagen och fick en klump i halsen. Det var ett emotionellt möte. Hon kom in och visste inte hur bra hon verkligen var.

Hur känner du inför hösten?

– Jag tror att det blir en jätteintressant höst. Det liknar amerikanska ”Idol” lite mer, med ett startfält där alla är riktigt bra sångare och sångerskor. Det blir slut på lyteskomiken och folk får höra riktigt bra saker.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet