Aftonbladet
Dagens namn: Antonia, Toini
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

Victoria fick lämna ”Idol”

Aftonbladet.se bevakade kvällens "Idol" minut för minut

Foto: ANDREAS BARDELL

Vad tycker du? Vem var bäst i kväll? Hur var livesändningarna i jämförelse med audition-programmen?

Tyck till i artikelkommentarer och snack!

22.50: Efter att ha stått mot Jenny blir det till sist Victoria som får lämna ”Idol”. Tråkigt, tycker Victoria så klart. I morgon är det åter dags, men då är det killarna som står på scen och en som måste säga hejdå.

22.47: Spänningen är olidlig. Linda, Anna, Yazmina, Sepideh, Alice och Loulou sitter säkert.

22.46: Under pausen diskuterade juryn hur det hela skulle gå. Anders Bagges favorit under kvällen var Sepideh. Laila framhäver sin oro för Yazmina och Victoria. Andreas tycker att det står mellan ”snyggingarna”, enligt hans mening Yazmina och Victoria.

22.44: Peter Jihde läser upp lite tittarfrågor. ”Vilka vill komma tillbaks på onsdag” undrar Kalle från Ö-vik och det blir åtta händer upp. Kalle från Älvsjö undrar vad Yazmina kände efter juryns hårda kritik. Hon menar att det var tråkigt, men att man måste vara beredd på allt.

22.43: Strax är det dags för resultatet. Vem blir den första att lämna ”Idol”. En snabbgenomgång av låtarna och artisterna igen, innan tv-tittarnas dom faller.

   

20.57: ”Idol” tar en liten paus, men är tillbaka 22.40 då kvällens resultat ska presenteras och en tjej måste lämna tävlingen.

20.56: ”Det här är ju jättetufft. Vi har bara målgörare, en del som kanske glömde benskydden hemma", summerar Andreas kvällen.

20.53: Alla tjejerna har gjort sitt och nu är det upp till tv-tittarna att bestämma vem som ska få lämna tävlingen. En snabbgenomgång av de åtta tjejernas framträdanden visas igen.

20.52: ”Det är så härligt att se en artist som är tydlig i sig själv. För mig är du en stjärna", säger Anders. ”Rätt låt, superbra röst och en självsäkerhet som en artist ska ha”, fyller Laila i. ”Jag håller med Laila. Du har hajat det här med ”Idol”. Du kan gå hem och sova gott”, avslutar Andreas och Linda går glad av scenen.

20.50: Linda Pritchard är sist ut i kväll och ska sjunga en låt till ”han” som är det bästa i hennes liv. Låten hon framträder med är därför Whitney Houstons ”All the man I need”.

20.48: Anders finner tre ord: ”Aj, aj, aj. Du gjorde en konstig tolkning av låten, den blir sävlig”. ”Jag håller med Anders”, säger Laila som också kastar en känga på Annas styling. Inte vad hon vill se av en 16-åring som ska vara ”ung och cool”. Anna är dock nöjd med sitt framträdande.

20.46: Anna Bergendahl är nästa på tur. Anna hoppas att hon inte kommer förändras som person under ”Idol”, men att hon får en chans att utveckla en musikkarriär. ”Time after time” är hennes bidrag i kväll.

20.45: Peter Jihde hälsar välkomna tillbaka och visar upp killarna som i morgon får stå och känna på samma nervositet som tjejerna i kväll.

20.37: ”Jag hade önskat att du skulle tagit mer plats på scenen”, säger Anders. ”Man brukar tala om tårta på tårta”, tycker Andreas som inte gillar kombinationen av det snälla i Yazminas framträdande och den lugna låten. Han får medhåll av Laila som tror att det kan bli farligt för Yazmina i kväll.

20.35: Så går vi ner i åldrarna. 16-åriga Yazmina Simic ser det inte som ett hinder att hon är ung, utan snarare som en möjlighet. ”What a wonderful world" är Yazminas bidrag i kväll.

20.33: Andreas är helt tagen efter framträdandet och menar att det är så ett framträdande ska vara. ”Jag är så glad, Sverige har fått sin första sångdiva”, ler Laila stort.

20.31: Sepideh Vaziri från Stockholm är nästa på tur för att sjunga ”I will survive”. En låt som är hennes mammas favorit och även Sepidehs, åtminstone när det handlar om karaoke.

20.30: Jenny är ganska nöjd efter framträdandet och menar att hon ger 110 procent på scen.

20.29: ”Du har verkligen lyckats övervinna mig. Jag älskar din heshet”, säger Laila. ”För mig handlar musik om nyanser och jag tycker att det var ganska onyanserat. Fel tonart”, kontrar Andreas. Och Anders ler mest, men tillägger att Jenny ser ut som en Bond-brud och gör det skitbra.

20.27: Fjärde på tur är Jenny Karevik . ”Jag har sjungit i hela mitt liv. Sång och musik är för mig, som för andra att skriva dagbok”, menar Jenny som vill förmedla en känsla och ge ett intryck. Hon ska sjunga ”License to kill”.

20.26: ”Jag har lyckorus i hela kroppen. Jag kan inte prata”, ler Alice och går glad av scenen efter juryns lovord.

20.25: ”Jag ler av två anledningar. Du är så söt att man vill äta upp dig. Det andra är för att det är viktigt att man ger något eget”, tycker Anders. ”Superbra, du har fått kontroll på din röst", tycker Laila.

20.23: ”Om jag inte får sjunga, kan jag lika gärna göra ingenting”, säger Alice Svensson som är nästa på tur. På scenen sjunger hon ”Beautiful disaster”.

20.21: ”Jag har sagt att jag inte kan tänka mig en höst utan dig och det står jag verkligen fast vid. Du visar att du kan leverera när det gäller”, säger Andreas. Laila tycker att Loulou skulle ha valt en annan låt, men avbryts dock av Anders som inte håller med och utbrister: ”You go girl!”.

20.18: Dags för nummer två, Loulou Lamotte. ”Jag måste lära mig släppa loss på scen. Alla smala tjejer gör det, men själv känner jag mig som en heffaklump”, skrattar Loulou. Ut på scenen klämmer hon loss i låten ”I wanna dance with somebody”.

20.10: ”Fel låtval”, tycker dock Andreas. ”Fel forum”, tycker Laila. Victoria var inte alltför nöjd med juryns kritik.

20.09: ”Det känns som du sjöng lite med näsan i början. Lite svajigt men du är strålande vackert. En skön start på kvällen”, säger Anders.

20.05: Först ut på scen är Victoria Dogan , som har velat bli artist länge. ”Jag vill komma långt och lyckas. Det är inte ofta man får en sån möjlighet”, säger Victoria och ställer sig på scen för att sjunga ”Secret love”.

20.04: För att öva sig inför tävlingen och sedan lyckas i musikbranschen blev Idolerna ivägskickade på träningsläger med Sveriges bästa röstcoacher Roger, Stefan och Daniel.

20.03: ”Jag är supertaggad”, säger Laila Bagge inför kvällen, men Anders Bagge känner sig nervös.

20.02: Peter Jihde , i nyklippt frisyr, ger en varm applåd till deltagarna som ännu inte kommit in på scen. Även juryn får en stor applåd.

20.00: Klockan har blivit åtta och årets första live-sändning av ”Idol” kickar igång. I kväll ska tjejerna tävla och en av dem åka ut.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet