Aftonbladet
Dagens namn: Kennet, Kent
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

Rasmus fick lämna ”Idol”

Aftonbladet.se bevakade kvällens ”Idol”-kval – minut för minut

Rasmus Ingdahl blev den första killen att lämna ”Idol”. Rasmus Ingdahl blev den första killen att lämna ”Idol”. Foto: ANDREAS BARDELL

Vad tycker du? Vem var bäst i kväll? Hur var livesändningarna i jämförelse med audition-programmen?

Tyck till i artikelkommentarer och snack!

22.53: Peter Jihde och ”Idol”-gänget tackar för kvällen. I morgon är det åter dags för tjejerna att ställa sig på scenen.

22:52: ”Det känns ingenting”, säger Rasmus efteråt. Jesper däremot var ledsen för Rasmus skull och tyckte att hans vän skulle förtjänat att få stanna.

22.51: Den första killen att lämna ”Idol” är Rasmus.

22.48: Då är det dags för resultaten. De som sitter säkert är: Robin E, Lars, Johan, Robin B, Kevin och Elias. De två som hänger löst är: Rasmus och Jesper.

22.46: ”Jesper är jag väldigt bekymrad över”, säger Laila och övriga juryn stämmer in. Även Rasmus ligger risigt till med tanke på låtvalet.

22.44: Dags för tittarfrågor och den första kommer till Kevin. Det är Petra som undrar varför Kevin flyttade från Malta. "Det var för kärleken”, skrattar Kevin och berättar att kärleken fortfarande finns där. Johan Palm är dock singel, meddelar han glatt för Peter Jihde.

22.42: ”Det är historiskt jämnt”, säger Peter Jihde och berättar att det endast skiljer några få promille mellan vissa deltagare.

22.41: Kvalet rullar vidare och det är strax dags att avsluta röstningen. Åtta killar ska bli sju.

   

20.58: ”Otroligt hög nivå. Jag skulle inte vilja sitta där och rösta”, sammanfattar Laila kvällen. ”Idol” är tillbaka 22.40, då det avslöjas vem som får packa sin väska i kväll.

20.56: En snabbgenomgång och sedan är det dags för publiken att rösta. Är det Jesper, Elias, Kevin, Rasmus, Robin B, Johan, Lars eller Robin E som blir den första av killarna att få lämna tävlingen?

20.54: ”Jag skulle gärna vilja höra lite mer höjd på dig. Det är kanon, då är jag såld”, tycker Laila. ”Trist låt. Du måste tänka på att du är tävlingens rock-kille. Det är din nisch”, säger Andreas.

20.52: ”Det är skitsvårt. Jag är lite skraj att jag ska flippa ur, springa och gömma mig hos mamma eller nånting. Men man får inte glömma varför man ställde upp i tävlingen”, säger Robin Ericsson som är kvällens sista deltagare att uppträda. Nu uppträder han med ”Maybe tomorrow”.

20.50: ”Jag måste vara ärlig. Jag tycker ju om dig så mycket att jag skulle gå dit även om du högg ved och visslade. Men lite svajig var du i kväll”, säger Anders. ”Du är en smart kille. Tror du får vänja dig vid att bli kallad Sveriges James Blunt”, säger Andreas. Laila är lyrisk över framträdandet och Lars själv verkar aningen tagen efter juryns omdömen, men skrattar och ser nöjd ut.

20.47: Nu fortsätter kvällen med Lars Eriksson , som har laddat upp inför livesändningarna genom att inte ladda alls. ”Jag har snarare tagit det lugnt i sommar”, säger Lars som ska framträda med REM:s ”Everybody hurts”.

20.37: ”Ja du Johan, det här är lite som Charlie Chaplin på grönbete. Du är inte tävlingens bästa sångare men är en stjärna som lyser rätt starkt”, skrattar Andreas. Laila och Anders håller med och menar att rösten inte är det bästa, men artisteriet desto bättre. ”Du dansar som en full pensionär”, säger Anders. Själv tycker Johan dock att det är roligt att dansa som en ”full pensionär”.

20.35: Johan Palm är yngst av killarna. Under sommaren har han varit i England för att träna sitt uttal. ”Mitt största problem är solglasögonen som fastnar i luggen hela tiden”, säger Johan om artistkollot. Nu klämmer han loss i ”When you were young”.

20.33: ”Du ska ha en rockigare låt i stället” tycker Laila och får medhåll av Andreas som tycker att Robin ska öva mer på sin ligistlook. Robin själv gillar sin låt och tycker att den passar bra till hans röst.

20.30: Från Svenljunga kommer Robin Bengtsson . ”Hade jag inte varit med här, hade jag gått tredje året på gymnasiet”, säger flickfavoriten från audition-turneringarna som ser ”Idol” som en chans och dröm. I kväll sjunger han ”Bridge over troubled water”.

20.28: Andreas börjar och berömmer Rasmus röst, men tycker att sångaren ska hålla sig lite mer till melodin. ”Du blundar väldigt mycket när du sjunger”, säger Laila. Anders tycker att Rasmus hellre ska välja en låt som publiken känner igen, men är annars nöjd med Idolen.

20.26: ”Jag är rätt flamsig”, säger Rasmus Ingdahl som är nästa på scen. Han hoppas dock att kunna mogna med ”Idol” och ser det hela som en jättemöjlighet. I kväll sjunger Rasmus ”Someone should tell you”.

20.24: ”Alltså, du är så fruktansvärt duktig! Jag fick så mycket gåshud”, utbrister Laila och skickar slängkyssar. Anders briljerar med att han fick gåshud på gåshuden. Och Andreas avslutar juryns omdömen med att fråga Kevin just ”How am I supposed to live without you”.

20.22: Kevin Borg , som ursprungligen kommer från Malta, ska sjunga kvällens låt, ”How am I supposed to live without you”, för sin mamma uppe i himlen.

20.20: ”Wow, helt rätt! Sånt här blir man ju glad av”, säger Andreas. ”Jag gillar att du använder dig av scenen och din självsäkerhet”, säger Laila. ”Du visar att du kan performa, du får fem baggar”, säger Anders.

20.18: Artist nummer två är Elias Ringqvist . Han tänker ge järnet i kväll med låten ”No diggity”.

20.09: ”Du sjunger ju oklanderligt, men du såg mest ut som en fastspikad backhoppare där i kväll”, säger Anders Bagge . Han får medhåll av Laila Bagge som undrar om han skippade koreografilektionerna. Andreas Carlsson tycker att Jesper ser ut som en ”Kalles Kaviar-kille” men gillade inte kvällens uppträdande. Publiken buar dock ut Andreas omdöme och precis som Jihde påpekar är det till sist även de som bestämmer hur kvällen slutar för Jesper och de andra.

20.06: ”Man har fått ut otroligt mycket, nästan för mycket”, tyckte Jesper Blomberg om artistkollot. Jesper är även den som är först ut på scen. Något han inte testat på mycket tidigare, även om musiken alltid har varit en stor del av hans liv. Jesper sjunger ”Everything”.

20.04: På artistkollot fick de blivande artisterna inte bara träna sång, utan även testa ut kläder med stylisten Stefan Wåhlberg .

20.03: Anders Bagge gör en, enligt Jihde, ”klassisk ”Idol”-kupp”, i andra programmet. Han ber nämligen publiken ge en stor applåd till programledaren själv.

20.02: Peter Jihde kickar igång kvällen och applåderar deltagarna, publik och jury.

20.00: I går var det tjejernas kväll på scenen där Victoria blev den första att lämna programmet. I kväll är det åter dags för direktsändning och denna gång ska killarna få visa vad de går för. En får lämna ”Idol” redan i kväll.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet