Aftonbladet
Dagens namn: Ingeborg, Borghild
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

”Smaklöst är bara förnamnet, TV4”

Martin Söderström, aftonbladet.se:s nöjeskrönikör, kommenterade kvällens ”Idol” – live

   

21.38: Fattade redan från start att Yazmina Simic skulle få åka hem i kväll. Men var det verkligen nödvändigt att låta henne stå kvar på scenen med tårarna rinnande längs kinderna? Vad väntade ni er, TV4? Att hon skulle stå där och leverera som någon sorts cirkushäst? Smaklöst är bara förnamnet.

Eller vad säger ni?

Fortsätt kommentera och diskutera här intill.

   

21.30: Första delen av kvällens show är över. Och än en gång har vi fått det bevisat att kameror och direktsändning kan ställa till det rejält för artisterna. Flera av de som kändes superstabila på repetitionerna slirade rejält i afton.

Jag fortfarande att Yazmina Simic eller Robin Ericsson kan ha gjort sitt sista framträdande i ”Idol”. Vad tror ni?

Fortsätt kommentera och diskutera!

21.25: Stabilt och taggat av Alice Svensson. Den lilla, lilla tjejen lyckas verkligen ta över den stora scenen och totalt äga den. Bra!

Eller vad säger ni?

Kommentera och diskutera här intill.21.12: Det mesta Kevin Borg rör vid börjar genast drypa av smör.

Men det går inte att komma ifrån – vi snackar ett scenproffs i vardande här.

Och han sopar banan med nästan samtliga i tävlingen. Själv får jag obehagsrysningar när han sjunger ”all I wanna do is make love to YOU” och kör den där slajmiga pojkbandspekningen. Men jösses så mycket bättre han är på att ta en scen än nästan alla sina motståndare.21.07: Varmt och mysigt av Loulou Lamotte. Som vanligt, alltså. Men kanske är låtvalet väl anonymt och de höga tonerna väl sura för att hon ska våga slappna av helt och hållet i afton? Och Anders Bagge kapitulerar totalt för det här.

Men Andreas Carlsson är missnöjd.

Vad tycker ni?21.00: Kvällens snyggaste klänning är det ju tveklöst Sepideh som bär upp.

Såsigt låtval, men tjejen lägger den snabbt för sina fötter och lär inte behöva oroa sig en sekund för att åka ut ikväll.

Men juryn är på krigsstigen och verkar vara övertygade om att Sepideh får packa väskan i afton.

Vad tror ni?20.55: Ännu en artist som var bättre under gårdagens repetition. I går gjorde Lars Eriksson ”One” som om han hade en bomb i bröstet och myror i armarna. I kväll var det oroväckande skakigt. Men Lars ska ha ett stort, gyllengult plus för att han åtminstone både sticker ut och gör sitt yttersta för att beröra. Det är mer än man kan säga om flera av hans medtävlare...20.43: Nu räcker det inte längre att bara vara charmig och gullig, Johan Palm. Det är dags att börja leverera. Vad juryn dillar om när de säger att det här kändes ”trovärdigt” är för helt obegripligt. Själv satt jag mest och tänkte på Televinken och skakade på huvudet över en av kvällens mest pinsamma stunder.

Hade Suede-sångaren Brett Anderson varit död så hade han roterat som världens magraste grillspett i sin grav.20.37: Stackars Robin Bengtsson. I går var han en av överraskningarna på repet. Här såg han mest ut att vilja sjunka genom jorden. Låtens första minut ställde hans nerver till det rejält för killen från Svenljunga. Men mot slutet tyckte jag låten satt som ett spjut och lite av gårdagens säkerhet såg ut att komma tillbaka.

Eller vad tycker ni?

Kommentera och diskutera här intill.20.32: Svårt och modigt låtval. Den Prince-skrivna snyftaren kräver sin totala inlevelse. Anna Bergendahl gör bättre ifrån sig än under gårdagens rep. Men hon har gjort starkare framträdanden än det här.

Eller vad tycker ni?20.27: ”Jag ska visa att jag tänker kämpa i den här tävlingen”, sade Yazmina Simic i inslaget innan hon äntrade scenen. Av den attityden och inställningen blev det sedan absolut noll och intet. Hennes version av Britneys låt kändes darrig och svag. Och om ingen av hennes medtävlare typ trillar av scenen efter det här så får Yazmina åka hem.20.12: Precis som på repetitionen gör Robin Ericsson Robbie Williams balladklassiker habilt och helt okej. Men något gör att han inte går genom rutan. Vad beror det på? Killen sjunger ju bra och allt det där. Men något fattas. Eller vad säger ni?

Kommentera och diskutera här intill.20.07: Skönt att höra bägge baggarna såga det lökiga inledningsnumret. Jag var alltså inte ensam om att sitta med blossande kinder.

20.03: Bilden på raggar- Bagge med hår... Obetalbart!

19.59: Snart är det dags. Nu kör vi...

   

Under gårdagens repetitioner fick jag äntligen se något av den uppryckning jag saknat ett tag nu. Ett flertal av de aspirerande idolerna såg ut att ha tagit sig i kragen och släppt sargen.

Andra såg ut att behöva repetera lite mer. Anna Bergendahl, som jag höjt till skyarna vecka efter vecka, gav ett vilset och förvirrat intryck. Loulou hade inte lärt sig sin egen låt och Johan Palm glömde kameramanus och var missnöjd efter sitt rep.

Om jag får putsa spåkulan och sia om vilka som får det tufft i kväll dyker två namn upp tydligare än andra. Yazmina Simic var blek på repet och kommer att behöva kämpa med näbbar och klor för att få stanna kvar i tävlingen. Robin Ericsson likaså. Hans version av Robbie Williams ”Angels” är långt ifrån dålig, men väldigt anonym. Han har dessutom startnummer ett i kvällens tävling – något som under kvalveckan kom att kännas som rena oturssiffran.

Vad tror ni?

Kommentera, diskutera och tyck till här bredvid.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet