Aftonbladet
Dagens namn: Lukas
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

”Juryn verkade ovanligt gnällig i kväll”

Martin Söderström, aftonbladet.se:s nöjeskrönikör, kommenterar ”Idol” live

21.02: Nu röstar svenska folket så att telefonerna glöder.

Personligen har jag väldigt blandade känslor efter första kvalheatet. Framför allt verkade juryn gnällig och helt bakvänd i kväll. Eller har jag fel?

Och vem åker egentligen ut? Vad som helst kan förstås hända, men om jag får gissa så står det mellan att Victoria Dogan, Alice Svensson eller Jenny Karevik får packa sin väska och åka hem.

Eller vad tror ni? Diskutera här intill.20.51: Men det här är ju farsartat. Vad är det egentligen frågan om? Anna Bergendahl är ju helt fantastisk. Jag fick rysningar och hon gjorde låten med en vacker och återhållsam glöd. Tjejen är bäst i "Idol".

20.40: Vad lyssnar juryn med? Yazmina gjorde ju kvällens hittills bästa framträdande! Fantastiskt mjukt och innerligt. Som en smekning över en vinterkall kind. Vad hörde de som vi andra missade? Tjejen har ju en röst som sammet.

20.36: Sepideh gör uttjatade "I will survive" röstmässigt klanderfritt, förstås. Men samtidigt kliniskt befriat från egen tolkning och personlighet...

20.32: Jenny Kareviks röst kan man, om inte annat, råna banker med...

20.28: ”Du är så söt att man vill äta upp dig”, säger Anders Bagge. Visst har han rätt, men var inte Alice Svenssons själva framträdande väldigt slätstruket?20:23: Vad hände, Loulou?

Jag som ville säga att allt som den här tjejen rör vid blir till renaste soulguld. Men vad var det som skedde här? Eller ska vi helt enkelt bara skylla de onödigt många sura tonerna på nerver? För visst kan hon mycket bättre än såhär?20.14: "Bra röst - men fel forum för dig", säger Laila Bagge om Victoria. Eh, ursäkta? Är inte just Laila en av anledningarna till att Victoria befinner sig i just detta forum just här, just nu?

20.12: Östgötatjejen Victoria Dogan gjorde vad hon kunde av slätstrukna "Secret love". Lagom mycket värme, men kanske utan riktigt bett?

20.10: Som född och uppvuxen i Norrköping måste jag säga att det känns underbart att höra riktigt bräkig norrköpingska i tv.20.05: Satt Andreas Carlsson och Peter Jihde i samma frisörstol? Samtidigt?19.53: Det är nu det börjar. På riktigt.

För så är det ju. Handen på hjärtat har ju alla program hittills har bara varit aptitretare, en svag antydan om vad som komma skall.

Men det är bakom oss nu. I kväll ska ju tjejerna göra upp i veckans första drabbning.

Spontant känns det ganska öppet. Direktsändning, kameror och nerver kan välta vilken spelplan som helst över ända.

Men det jag främst fastnar för, och fasar över, är de vansinnigt lökiga låtar som tjejerna ska framföra.

Hur gick det till? Vem bestämde att ”Licence to kill” var ett klokt låtval?

Vem fick för sig att det är något annat än stört omöjligt att fortfarande lyckas göra något spännande av ”I will survive”?

Men visst ska det bli spännande?

Nu kör vi.

SENASTE NYTT
Om Aftonbladet