Aftonbladet
Dagens namn: Gerda, Gerd
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

”Sepideh får lämna Idol”

Aftonbladet.se:s Henrik Ståhl kommenterar ”Idol” – live

Håller du med Henrik?

Tyck till och kommentera här intill!

(I kväll har vi ett jättetjusigt livebildextra som ni ser här i toppen. Den kan påverka uppdateringen av texten. Om du märker att texten inte uppdaterats på ett tag, klicka på knappen ”refresh” i din webbläsare.)

Henrik Ståhl, 23, är veckans Idoltyckare. Håller du med Henrik? Skriv din kommentar nedan.   Henrik Ståhl, 23, är veckans Idoltyckare. Håller du med Henrik? Skriv din kommentar nedan. Foto: Pether Engström

22.35: Behöver jag ens säga det? Okej, för att vara riktigt pedagogisk då: Sepideh tvingas lämna ”Idol 2008”. Tråkigt, tycker jag.

22.33: Robin Bengtsson hänger löst. Inte alls oväntat. Och Alice klarade sig kvar. Nu står det mellan Robin Bengtsson och Sepideh, alltså. Och det blir Sepideh som åker, tror jag.

22.32: Sepideh hänger löst.

22.31: Robin Eriksson sitter säkert. Alice hänger löst?! Hur tänkte ni nu, kära tittare?

22.26: Spännande spännande. Förvänta er ingenting, förbered er på det värsta. Snart får vi veta vem som åker ut.

Vem tror ni att det blir? Tyck till och kommentera!

   

21.35: Paus. Dags att låta telefonerna gå varma, med andra ord. För du vill väl inte att just din favorit ska åka ut?

På det hela taget tycker jag att kvällen höll en ovanligt jämn nivå. En mellanmjölksfredag, typ. Varken höga toppar eller djupa dalar.

Bäst var tveklöst Anna, Kevin och Lars – trots (eller kanske tack vare?) hans utskällda spex.

Sämst var Robin B och Sepideh.

Robin B sitter dock säkert. Det gör inte Sepideh. Och hon får sällskap av Johan och Anna.

Johan för att han inte kan leva på sin charmighet hur länge som helst och tittarna börjar tappa intresset. Och Anna för att hon är alldeles för bra. Då räcker det inte med att bara nästan leverera – hur fantastisk man än är.

Folk gillar i regel inte halvmesyrer, trots att de är bättre på tomgång än majoriteten av konkurrenterna är när de går för fullt.

I dag ursäktas hon. Och det blir Sepideh som får sätta sig på tåget hem.

   

21.25: När jag på förhand såg Lars låtval skakade jag på huvudet och suckade. Ja, jag skämdes nästan å mina absoluta favorits vägar. Det här är bara löjligt. Inte ett dugg kul.

Men jag hade fel.

Och jag skiter fullständigt i att det ”inte är Idol”. Det här är underhållning på HÖG nivå. Och han sjunger ju låten riktigt bra, inte sant?

Lars vet precis hur den här låten ska framföras. Och han gör det med glimten i ögat.

Det fattar inte stiffa Laila.

Om ni tycker att det här är oseriöst – välj bättre teman till veckofinalerna då, damnit!

Jag är övertygad om att ni tittare också ser det übercharmiga i revolutionären Lars och inte är lika torra som juryn.

21.21: Lars, din lilla buse. Gosh, vad charmigt!

21.07: Whiskyrösten lämnade hon hemma, Anna. Tyvärr. Och hon kunde inte låta bli att försöka framhäva det pampiga i ”Stad i ljus”, utan att nå riktigt ända fram.

Men vafan gör det när man är så fantastiskt bra som Anna? När hon ”inte riktigt levererar” borrar hon sig ändå hela vägen in i hjärtat.

Bäst i kväll. Tveklöst.

21.01: Robin Eriksson levererar, precis som vanligt. Han har en enorm röstkapacitet, inget snack om saken. Men det räcker inte.

Det räckte inte för Linda Pritchard. Det räckte inte ens för charmtrollet Loulou Lamotte. Så varför skulle det räcka för Robin Eriksson?

”Globen närmar sig”, säger Blondin-Bagge. Robin, du kommer inte närmare än ett magasin ute i frihamnen, säger jag.

Robin åker inte ut i kväll. Men händer det inte något extraordinärt snart, eller åtminstone någonting som får honom att stiga från ”anonym” till ett blygt ”hej här är jag”, kommer Robin att flyga all världens väg – utan att någon bryr sig och utan att ha gjort ens ett litet avtryck i ”Idol”-historien.

20.55: Det där omtalade målbrottet kanske inte är så tokigt ändå? Jag gillar det raspiga i Johans rösten. Det är underbart punkigt.

Och jag kan inte låta bli att tycka om hans spastiska framträdande. Det är så ofrivilligt komiskt – och urgulligt.

”Johnny the rocker” var ett riktigt smart låtval. Fegt, visst. Men varför sjunga ”fel” låtar när man kan och får välja rätt?

Om Johan Palm hänger löst i kväll beror det inte på hans framträdande, utan att hans beundrare inte har några pengar kvar på kontantkortet.

20.52: Snart dags för Johan att ändra scenen. Men har Charlotte Perrelli ett botemedel mot målbrott? Tveksamt. Att han är rockigt söt och pojkaktigt charmig kan nog räcka för en biljett till nästa vecka – en snabb sammanfattning av hela Johans ”Idol”-äventyr hittills, med andra ord.

20.40: ”Din kärlek” i balladversion? Ser en smula udda ut på papperet. Men visar sig funka ganska bra i realiteten.

Det är extremt modigt av Alice att göra en version som lyfter fram det känslosamma i den här låten i stället för att dränka den i ren röststyrka, som dess originalsångerska.

Att rösten spricker ibland och det emellanåt är lite svajigt bidrar bara till låtens atmosfär. Kanonbra, Alice.

20.34: Det här kommer knappast som en blixt från klar himmel – men fyfan vad bra! Tycka vad man vill om Kevins musiksmak, men den som inte förstår att han är en artist ända ut i fingerspetsarna är både blinda och döva.

Att han inte ”behärskar svenska språket” är bara charmigt. Han hade gärna fått sjunga på flamländska för mig. Kevin är ett energiknippe, en burk dunderhonung i mänsklig form – och en fantastisk underhållare.

Att titta och lyssna på Kevin är som att hälla i sig en liter smält smör. Men jag köper det, helt och hållet. Jag älskar dig, Kevin!

20.28: ”Främling” i reggaetappning? Den som bestämde det hade nog sniffat någonting riktigt konstigt.

Tycker ändå att Sepideh gör bra ifrån sig. Lite som att koka soppa på en rostig spik, dock, vilket aldrig kan bli bättre än ”smått katastrofalt” – och det här kan omöjligt rädda Sepideh från att åka ut i kväll.

Synd att det platta fallet inte beror på henne själv, utan det fasansfulla arrangemanget.

20.24: Usch, vad krystade de där superkorta snacken är innan idolerna ska upp på scen. Vad hinner de säga för vettigt på de sekunderna, i det (förmodar jag) nervösa tillståndet? Nä, just det. Säg bara ”upp och kör med dig nu” i stället och låt de springa iväg så har vi ett störande moment mindre.

20.13: Roger Pontare sjunger den här låten med en en sjujäkla power. Det kan man inte direkt beskylla Robin Bengtsson för. Var är styrkan? Var är den krigiska passionen?

Nej Robin, det här kändes stelt och lite lamt. Snyggt sjunget, absolut. Men osäkert. Återhållsamt. Det räcker kanske den här gången – men fortsättningsvis måste du våga släppa lös artistmonstret i dig, Robin.

20.03: Peter Jihdes strippentré – en hyllning till Lill Lindfors (eller kanske Per Oscarsson)? Lagom hett.

19.59: Nu drar det snart i gång! Är ni laddade där hemma i tv-sofforna?

   

Sepideh ryker i kväll, tror våra läsare.

Jag håller med.

Inte på grund av hennes röst eller att hon gjort dåligt ifrån sig i årets ”Idol”.

Utan för att hon inte sticker ut tillräckligt mycket. För att hon inte riktigt lyckats vinna tittarnas hjärtan.

Spinner vi vidare på den tesen får hon sällskap av Robin Eriksson i ”hänga löst”-momentet. Men så blir det inte. Han sitter säkert – det är Robin Bengtsson och Johan Palm som bör vara nervösa i kväll.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet