Aftonbladet
Dagens namn: Helga, Olga
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

TV4: Nu måste Lars skärpa sig

"Tittarna har vissa förväntningar på programmet"

Lars Eriksson har inte gått över gränsen, menar TV4. Lars Eriksson har inte gått över gränsen, menar TV4. Foto: JIMMY WIXTRÖM.

TV4 ändrar inget inför fredagens ”Idol”-sändning.

Förutsatt att Lars Eriksson tar tävlingen på allvar.

– Så länge han skärper sig och gör vad som krävs så har vi inget problem, säger programmets producent Pelle Porseryd.

Pelle Porseryd, exekutiv producent för   Pelle Porseryd, exekutiv producent för "Idol". Foto: JIMMY WIXTRÖM.

Den skandalomsusade ”Idol”-deltagaren Lars Erikssons protester mot programformen har rört upp känslor. Juryns Laila Bagge har uttryckt sin ilska över Lars tilltag och såväl läsare som tittare har reagerat kraftigt.

Från TV4.s sida ser man dock ingen anledning att göra några förändringar inför fredagens show.

– I dagsläget kör vi på precis som vanligt. Lars utspel har ju skett via media, han har alltså inte framfört de här åsikterna till mig personligen. Så länge han inte gör det så ser jag själv ingen anledning att själv diskutera detta med honom, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för ”Idol” till aftonbladet.se.

Att ”köra på som vanligt” förutsätter dock att Lars Eriksson håller sig inom ramarna för programproduktionen.

– Så länge han skärper sig, tar tävlingen på allvar och gör det som krävs för att inte snuva tittarna på en trevlig fredagsunderhållning så har vi inget problem, menar Porseryd.

Har inte gått över gränsen

Pelle Porseryd tycker inte heller att Lars Eriksson gått över gränsen. Varken med sina uttalanden eller sina spexnummer i programmet.

– Det finns vissa gränser för vad som är okej och inte okej i ett tv-program som det här. De är inte så tydligt definierade, men de finns där. Och enligt min mening så har Lars inte passerat den gränsen än. Lars har ventilerat sina åsikter, och de har han rätt att ha. Samtidigt förväntar sig tittarna vissa saker av ”Idol” – och så länge Lars levererar så ser jag ingen anledning att ta upp det här med honom. Vi kör på som vanligt helt enkelt, säger han.

Läs också:
SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet